На старті 22-го чемпіонату України з хокею "Білий Барс" двічі обіграв "Компаньйон"

Поділитися
На старті 22-го чемпіонату України з хокею "Білий Барс" двічі обіграв "Компаньйон" © hcbbars.com.ua
Віце-чемпіон України минулого сезону невдало стартував у новому чемпіонаті, програвши на виїзді фарм-клубу донецького "Донбасу".

На старті 22-го чемпіонату України з хокею київський "Компаньйон" двічі програв у серії післяматчевих штрафних кидків білоцерківському "Білого Барсу" - 1:2 і 2:3.

Підопічні Олександра Сеуканда зустріли в особі фарм-клубу "Донбасу", який очолює екс-наставник збірної України Олександр Куликов, гідного супротивника. Судячи з усього, саме ці дві команди і розіграють золоті медалі 22-го чемпіонату України.

В обох матчах "Компаньйон" вів у рахунку, але у підсумку, "барси" поступово перехоплювали ініціативу і зрівнювали рахунок. А в серії буллітів більш успішними виявлялися господарі льоду - тут справжнім майстром виконання "хокейних пенальті" став капітан "Білого Барса" Артем Бондарєв. В цілому, ігри показали, що затяжна передсезонна підготовка навряд чи пішла на користь командам, які поки що не увійшли в ігровий ритм.

Втім, найголовніше для всіх учасників чемпіонату - факт того, що самі змагання стартували, адже початок турніру відкладався кілька разів - спочатку через організаційні розбіжності у Професійній хокейній лізі, яка незабаром припинила свою діяльність. Потім, коли стало відомо, що ПХЛ відійшла від справ, на поверхню вийшла давня проблема українського хокею - нестача фінансів. Проте невдовзі всі питання таки було залагоджено, і Федерація хокею України зуміла-таки організувати черговий чемпіонат.

На старт турніру вийшло шість колективів, щоправда при цьому лише один з них буде представляти не київський регіон - "Вінницькі Гайдамаки". Львівські "Леви" прийняли рішення переїхати до Києва, а решта команд - "Компаньйон-Нафтогаз", "Дженералз", "Білий Барс" і "Сокіл" спочатку базувалися у Києві та навколишніх містах.

Так, новачок ЧУ "Дженералз" і 11-разовий чемпіон "Сокіл" будуть виступати у Броварах, на одній з кращих українських льодових арен у ТРЦ "Термінал". У "Білого Барса" місце дислокації - Біла Церква, де нещодавно відкрито стадіон за держпрограмою "Хокей України".

Ще одна особливість нинішнього чемпіонату - майже всі команди вирішили обійтися внутрішніми резервами, тобто без залучення легіонерів. У "Компаньйоні" і "Білому Барсі" гравців з іноземними паспортами по двоє-троє, в інших клубах - ще менше. Напевно, подібна ситуація - вимушений захід, адже для того, щоб заманити в Україну майстерного іноземця, необхідно дати йому гарантії оплати праці, а головне - високу зарплатню. А за такі гроші вдома готові грати і ті українські хокеїсти, які збиралися повісити ковзани на цвях, або виступали у Білорусі та Росії.

Відзначимо, що всі тури чемпіонату будуть складатися зі спарених матчів - суперники по три рази зіграють між собою протягом регулярної першості. До плей-офф проб'ється чотири команди, які розіграють між собою медалі. !zn

Читайте також:

"Донбас" обіграв новачка КХЛ, повернувшись на четверте місце

"Донбас", що забив два голи у двох матчах, посилився російським нападником

В Європі відродять традиції хокейних клубних турнірів

Добкін повідомив про припинення існування хокейного клубу в Харкові

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі