Чемпіонат України з хокею стартує 28 жовтня в скороченому форматі

Поділитися
Чемпіонат України з хокею стартує 28 жовтня в скороченому форматі "Компаньйон" та "Білий Барс" стануть головними фаворитами чемпіонату © hckompanion.org.ua
Один з найтриваліших стартів національного хокейного першості відбудеться наприкінці жовтня: Федерація хокею України все-таки знайшла достатню кількість команд для відповідальних змагань.

22-й чемпіонат України з хокею стартує 28 жовтня: в українській федерації , яка в нинішньому сезоні, вперше за три роки знову буде організатором змагань, зуміли знайти достатню кількість команд, здатних зібрати під свої прапори боєздатні колективи.

Отже, учасниками чемпіонату-2012/13 стали київські "Компаньйон-Нафтогаз" та "Сокіл", білоцерківський "Білий Барс", а також вінницькі "Гайдамаки" і львівські "Леви". Вперше за кілька років національна першість пройде без клубу з Харкова, який протягом багатьох років поставляв хокейних майстрів не тільки для українського, але й радянського і російського хокею. Також не зуміли гарантувати фінансову стабільність в київських "Дженералз".

У календарі заплановано регулярний чемпіонат, в якому команди проведуть по 32 матчі (чотири кола, спарені матчі), а також плей-офф - півфінали і фінали. Саме на цій стадіїї учасники розігрують комплект нагород і головний трофей - Кубок чемпіонів України. Орієнтовна дата закінчення першості - 14 березня.

Таким чином, нинішній чемпіонат стане найменш численним за останній 10 років - за цей період кількість учасників першості становила не нижче шести команд. У минулому сезоні, який проходив під егідою Професійної хокейної ліги, в змаганнях взяли участь 7 клубів.

Зазначимо, що найбільш постійним учасником чемпіонатів України, як і раніше, є київський "Сокіл", який у 2012 році відзначає своє 50-річчя. За деякою інформацією, головним тренером киян у нинішньому сезоні стане відомий український фахівець, колишній захисник збірної України, що згодом тренував українську молодіжку Сергій Лубнін. !zn

Читайте також:

У Луганській і Донецькій областях восени відкриють дві льодові арени

96-й сезон НХЛ стартував класичним канадським дербі

Назаров підписав у "Донбас" охоронця для зірок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі