В Європі відродять традиції хокейних клубних турнірів

Поділитися
В Європі відродять традиції хокейних клубних турнірів © rationallibertariancorner.com
Міжнародна федерація хокею з наступного сезону планує розпочати проведення хокейного єврокубку, в якому візьме участь кілька десятків клубів зі всього континенту.

У Міжнародній федерації хокею відродять один з єврокубків, який буде проходити за принципом найкращих спортивних аналогів - футбольних, баскетбольних і гандбольних євротурнірів, які мають велику популярність у всьому світі.

У дебютному розіграші турніру, який стартує з сезону 2014/15, візьмуть участь 40 клубів з Австрії, Чехії, Фінляндії, Німеччини, Швеції та Швейцарії. В тому числі чемпіони ліг і переможці регулярних чемпіонатів. 40 команд зіграють у попередньому раунді, за підсумками якого 16 найкращих колективів продовжать боротьбу у другому раунді, який буде мати формат плей-офф.

Примітно, переговори з одним з найбільших європейських чемпіонатів - Континентальною хокейною лігою - щодо участі її клубів у турнірі наразі ще ведуться. Хоча наприкінці вересня президент КХЛ Олександр Медвєдєв відзначав, що з ІІХФ в офіс ліги надсилали пропозицію щодо створення певного клубного євротурніру.

Між тим, як повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації хокею, європейський клубний турнір, який покликаний відродити хокейні єврокубки, отримав комерційного партнера. Ним стала швейцарська компанія "Infront Sports & Media", яка займається медіа та маркетинговими правами різних інтернаціональних спортивних компаній і національних федерацій.

Компанія отримала ексклюзивні права на просування європейського клубного турніру. Вона буде відповідати за поширення медіа і маркетингових прав, а так само за трансляції всіх 149 поєдинків турніру у HD-якості.

ТАКОЖ: У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Нагадаємо, що спроби проведення хокейної Ліги Чемпіонів було здійснено в сезоні-2008/09, коли відбувся дебютний і поки єдиний розіграш турніру. Тоді Ліга замінила Кубок європейських чемпіонів, однак через фінансові труднощі змагання так і не стали традиційними. Переможцем ЛЧ у тому сезоні несподівано став швейцарський "Цюріх", який у фіналі обіграв фаворита магнітогорський "Металург".

На сьогоднішній день єдиним клубним євротурніром під егідою ІІХФ є Континентальний Кубок, чинним переможцем якого є донецький "Донбас". Однак дані змагання не викликають інтерес з боку провідних європейських чемпіонатів, тому не вважаються престижними. !zn

Читайте також:

"Донбас" обіграв володаря Кубка Гагаріна, перервавши серію невдач

"Донбас" посилився російським нападником

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі