З наступного сезону чемпіонат України з хокею може стати молодіжним

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
З наступного сезону чемпіонат України з хокею може стати молодіжним Багатьом з цих хокеїстів може не вистачити місця в складі українських клубів © hcdonbass.com
На засіданні Професіональної хокейної ліги не було прийнято принципових рішень, однак певні обриси майбутнього чемпіонату все-таки з'явилися.

Наступний чемпіонат України з хокею, який швидше за все знову пройде під егідою Професійної хокейної ліги, може стати по суті змаганням молодих хокеїстів.

Неформальний молодіжний статус першість отримає, якщо до регламенту будуть внесені певні измениния, які стосуються вікових лімітів.

Про це DT.UA стало відомо після засідання Професійної хокейної ліги, що відбулося 29 травня. У зустрічі взяли участь представники українських клубів, керівництво Ліги, а також президент ХК "Донбас" Борис Колесніков, який два роки тому став одним з ідейних натхненників народження ПХЛ.

Віковий ліміт розуміється передбачає у складі більшої частини хокеїстів, яким не виповнилося 23 років. При цьому команда зможе заявити лише 10 гравців, які не потрапляють у вікові рамки.

Зазначимо, що останні два сезони у ПХЛ більша частина хокеїстів не потрапляла під ліміт, а вік деяких гравців досягав майже 40 років.

Втім, за новий проект регламенту повинні проголосувати представники клубів, які юридично є засновниками ПХЛ.

Нагадаємо, що ідея омолодження команд українського чемпіонату була озвучена Борисом Колесніковим ще в минулому сезоні, однак офіційно її ніхто з клубів не підтримав, тим більше, що регламент першості-2012/13 вже був прийнятий.

Додамо, що на засіданні ПХЛ було повідомлено про деякі зміни у складі учасників. Їхня кількість залишиться такою ж - 7 команд. На сьогоднішній день попередньо участь у чемпіонаті України підтвердили такі команди як київські "Компаньйон-Нафтогаз" та "Сокіл", харківське "Динамо", львівські "Леви" та білоцерківський "Білий Барс". Також було заявлено про можливий вступ у ПХЛ команд із Вінниці та Івано-Франківська.

Представники київського "Беркута", який був виключений з минулорічного чемпіонату через невиконання певних фінансових вимог перед ПХЛ, були відсутні на зустрічі. Донецький "Донбас", який став чемпіоном ПХЛ у сезоні-2012/13, виключає свою команду з Ліги. Тепер донеччан, які основні сили кинуть на виступи у КХЛ, на правах фарм-клубу буде представляти "Білий Барс".

Питання щодо регламенту та майбутнього чемпіонату будуть вирішуватися на наступному засіданні ПХЛ, про терміни проведення якого поки не повідомляється. !zn

Читайте також:

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул

Один з найкращих українських хокеїстів завершив кар'єру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі