Україну буде представлено у хокейному єврокубку

Поділитися
Україну буде представлено у хокейному єврокубку "Компаньйон" здобув чемпіонство, а заодно і право грати в єврокубку © hckompanion.org.ua
Старт хокейної Ліги Чемпіонів вніс суттєві корективи у розіграш Континентального Кубка, який у 2013 році виграв "Донбас". Втім в майбутньому розіграші команда з Донецька не буде представляти Україну на європейській арені.

У розіграші Континентального Кубка у сезоні-2014/15 український хокей буде представляти діючий чемпіон київський "Компаньйон-Нафтогаз".

Кияни стартують із півфінального етапу розіграшу, який відбудеться 21-23 листопада. Місце проведення турніру поки невідоме і визначиться 28 червня на робочій зустрічі у Будапешті, а ось суперники команди Олександра Сеуканда частково відомі - чемпіон Білорусі гродненський "Неман" і віце-чемпіон Франції "Анже". Третій опонент визначиться у попередній стадії турніру, де будуть змагатися команди з Польщі (ХК "Санок"), Румунії ("Корона", Брашов), Угорщини ("Дунайварош", Секешфехервар) і Латвії ("Призма", Рига).

У паралельній групі зустрінуться чемпіон Італії ("Рітті"), віце-чемпіон Данії ("Хернінг"), чемпіон Казахстану ("Іртиш") і переможець групи В.

Саме по дві команди з півфінального етапу і кваліфікуються у суперфінал, формат якого змінився через старт Ліги Чемпіонів 2014/15, в якій візьмуть участь 40 європейських клубів.

Нагадаємо, що раніше два місця у вирішальній стадії було заброньовано, і лише переможці півфіналів отримували право поборотися за трофей. Саме за такою формулою "Донбас" два роки поспіль брав участь у вирішальному етапі змагань.

Зазначимо, що швидше за все "Компаньйону" доведеться боротися за вихід у суперфінал або у Гродно, або у французькому Анже.

Нагадаємо, що у сезоні-2013/14 київський "Компаньйон" вперше в історії завоював чемпіонство української першості, обігравши у фінальній серії броварський "Білий Барс" 3-2.

Примітно, що поки невідомо, у якому складі український чемпіон буде проходити підготовку до сезону - так само, як і в тумані проведення майбутнього чемпіонату. На сьогоднішній день, вже точно відомо, що у "Компаньйоні" не гратиме захисник Руслан Борисенко, а також російський воротар Сергій Зав'ялов. Швидше за все покине Україну і нападник з Білорусі Євген Курилін.

Відзначимо, що "Компаньйон" може стати п'ятою командою з України, яка брала участь у Континентальному Кубку - раніше у ньому український хокей представляли київські "Сокіл", "Ірбіс", "Беркут-ППО" і донецький "Донбас", що перемагав у турнірі-2012/13.

Чинним володарем КК є норвезький "Ставангер" - ця команда візьме участь у Лізі Чемпіонів, старт якої заплановано на серпень. !zn

Читайте також:

Легендарний тренер запропонував "Донбасу" переїхати до Києва - щоб зберегти місце в КХЛ

У Москві назвали умови виступу "Донбасу" в новому чемпіонаті КХЛ

Керівництво НХЛ анонсувало відродження Кубка світу в 2016 році

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі