Легендарний тренер запропонував "Донбасу" переїхати до Києва - щоб зберегти місце в КХЛ

Поділитися
Легендарний тренер запропонував "Донбасу" переїхати до Києва - щоб зберегти місце в КХЛ © hcdonbass.com
Анатолій Богданов, з яким пов'язані практично всі успіхи українського хокею, вважає, що втративши місце в КХЛ, донецька команда не зможе відвоювати його назад.

Легендарний хокейний тренер Анатолій Богданов, що раніше успішно працював у київському "Соколі збірної України, вважає, що донецькому "Донбасу" після пожежі на домашній арені і політичної ситуації в регіоні, що ускладнилася, слід розглянути варіант з переїздом до Києва.

Таким чином єдиний представник України в Континентальній хокейній лізі міг би зберегти своє місце в одному з кращих європейських чемпіонатів.

"Думаю, що потрібно терміново зайнятися підготовкою київського Палацу спорту згідно з вимогами КХЛ. Місткість - більше, ніж у Донецьку, як і інтерес з боку глядачів, так і інфраструктура і безпеку на більш високому рівні", - написав Богданов на своїй сторінці в Фейсбук.

"Потрібна лише добра воля і розуміння ситуації Борисом Колесніковим - Україна не має права втратити місце в КХЛ. Повернути його через рік або два, буде практично неможливо. Ми і так багато чого безповоротно втратили, і не тільки в хокеї, за роки Незалежності. Було боляче стежити за ЧС-2014 в Білорусі, де брали участь всі команди пост-радянських країн, окрім України", - вважає фахівець, який уже кілька років працює в структурі клубу КХЛ "Торпедо".

Нагадаємо, 27 травня на домашню арену "Донбасу" в Донецьку увірвалися озброєні терористи ДНР, які спочатку пограбували споруду, а потім підпалили його. В результаті, частково вигоріли внутрішні приміщення і фасад будівлі. У клубі назвали подію терактом, а ось в КХЛ відреагували ще жорсткіше, засумнівавшись у тому, що донецька команда зможе брати участь у чемпіонаті.

Втім, президент "Донбасу" Борис Колесніков запевнив, що арена буде відремонтовано до кінця серпня і його підопічні зможуть вийти на лід.

Нагадаємо, що в Києві скасували заплановану на 2014 рік другу за останні три роки реконструкцію Палацу спорту. Раніше, в 2010 році, в столиці України зробили спробу створити хокейний клуб, який би брав участь в чемпіонаті КХЛ. Однак планам керівництва київського баскетбольного "Будівельника" не судилося збутися.

На сьогоднішній день київський хокей представлений лише в чемпіонаті України,в якому виступає "Компаньйон-Нафтогаз", "Сокіл" і "Дженералз". Також Київ представляв клуб "Леви", який раніше грав у Львові. !zn

Читайте також:

В КХЛ стурбовані ситуацією в Донецьку і можуть не допустити "Донбас" до змагань

Російський тренер "Донбасу" впевнений, що про виключення українців з КХЛ не йдеться

Легендарний Ягр завершив кар'єру у збірній, назвавши клоунами суддів з КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі