Керівництво НХЛ анонсувало відродження Кубка світу в 2016 році

Поділитися
Керівництво НХЛ анонсувало відродження Кубка світу в 2016 році © rationallibertariancorner.com
Кубок світу з хокею - найпрестижніший міжнародний хокейний турнір для збірних - буде відновлений після більш ніж 10-річного забуття.

Керівництво Національної хокейної ліги (НХЛ) і профспілки гравців домовилися про те, що відроджений Кубок світу з хокею пройде через два роки. Попередня дата змагань - вересень 2016 року.

"У середу ліга і асоціація хокеїстів провели дуже змістовні бесіди щодо повернення цього турніру. Думаю, що це дуже важливо, це відмінна можливість для нашого виду спорту", - цитує "Інтерфакс" комісара НХЛ Гері Бетмена.

"Звичайно, ми повинні будемо прийняти яке-небудь рішення щодо Олімпіади. Я не впевнений, що воно буде готове до того моменту, коли буде оголошено про проведення Кубка світу. Подивимося, як будуть йти обговорення. Ми розуміємо, що хокеїстам дуже важливо виступати за свої збірні, і хокей має найбільшу традицію міжнародних зустрічей серед усього професійного спорту Північної Америки. Це хороша можливість для бізнесу, хороша можливість збільшити кількість уболівальників по всьому світу", - сказав Бетмен.

Кубок світу з хокею - найпрестижніший міжнародний хокейний турнір для збірних. Проводився на льодових аренах Північної Америки і Європи в 1996 і 2004 роках, але був скасований із-за розбіжностей НХЛ і Асоціації гравців. Останній Кубок світу відбувся в 2004 році. Перемогу в ньому здобула збірна Канади, яка обіграла у фіналі Фінляндії (3:2).

У 2008 році сторони начебто домовилися про відновлення змагань і запланували провести Кубок світу у 2011 році, однак проведення турніру знову було зірвано. Попередником Кубка світу був турнір Кубок Канади. Він проходив п'ять разів в період з 1976 по 1991 роки.

Читайте також:

Вперше в історії Кубок Стенлі разыгрыют команди з Лос-Анджелеса і Нью-Йорка (ВІДЕО)

Зірка НХЛ Олександр Овечкін став найгіршим хокеїстом ліги

Яромир Ягр завершив кар'єру у збірній, назвавши клоунами суддів з КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі