"Донбас" знову програв Континентальний Кубок у матчі з французьким "Руаном"

Поділитися
"Донбас" знову програв Континентальний Кубок у матчі з французьким "Руаном" "Донбас" втратив перемогу в серії буллітів © hcdonbass.com
Українська команда не зуміла втримати у себе ще на один сезон єдиний клубний євротрофей, який розігрується під егідою Міжнародної федерації хокею.

Донецький "Донбас" посів друге місце у суперфіналі розіграшу Континентального Кубка-2013/14, віддавши трофей норвезькому "Ставангеру".

Представник України, який в минулому сезоні вперше в історії українського хокею завоював Кубок, програв заочну боротьбу з норвезьким чемпіоном у заключному поєдинку турніру: підопічні Андрія Назарова тричі ведучи у рахунку по ходу матчу, дозволили опоненту перевести гру в овертайм, і поступитися у серії післяматчевих булітів - 3:4.

Свій третій виступ у фіналі турніру "Донбас" почав зустріччю з норвезьким "Ставангером". Суперник донеччан, що представляє далеко не найсильніший у Європі чемпіонат Норвегії, виявився міцним горішком. Що, власне, цілком природно, адже у складі команди виступає кілька кандидатів в збірну, яка буде виступати на Олімпійських іграх у Сочі. Також колектив має добру поживу заокеанськими гравцями, що типово для багатьох європейських клубів.

У підсумку, "Донбас" мало не постраждав від норвежців - лише завдяки зусиллям Майкла Лейтона, який відбив чимало кидків при рахунку 2:2, коли українці діяли у меншості в овертаймі, а також у серії булітів, коли підопічні Назарова висіли на волосині після двох нереалізованих спроб, "червоно-чорні" заробили два очки.

Саме втрата одного залікового пункту у підсумку залишила "Донбас" без трофею: норвежці у наступних матчах виявили справжній "инстикт вбивці", розгромивши "Руан" 6:2 і "Асіаго" 7:2. "Донбасу" після впевненої і цілком логічною перемоги над "Асіаго" 5:1 треба було набрати два очки, щоб випередити "Ставангер".

Але з самого початку поєдинку все пішло не за планом: розпечатати ворота досвідченого 42-річного французького голкіпера Ленри вдалося лише на 14-й хвилині, що додало впевненості "Руану". Тим більше, що у першому періоді господарі льоду перекидали майстерного опонента.

"Руан" продовжував контролювати хід матчу і після перерви, коли йому вдалося зрівняти рахунок - явно помилився Майкл Лейтон. А третій період виявився багатим на гольові епізоди: "Донбас" двічі виходив вперед, але "дракони" знаходили в собі сили рятуватися: наскільки ефектними і красивими виходили взяття воріт у "Донбасу", настільки бездарно грали українці в своїй зоні при атаках суперника. Французам залишалося лише розстрілювати Лейтона з вигідних позицій.

Ну а в серії буллітів Лейтон показав свою майстерність. Втім, більш успішним виявився досвідчений Ленрі, який відбив всі спроби противника.

Руан Драгонс (Франція) - Донбас (Україна) - 4:3 Б(0:1, 1:0, 2:2, 0:0, 1:0)

Руан: Ленрі; Манавіан - Герен, Жене - Тінель - Дерозьє; Тавжель - Лахесалу, Рендо - Реш - Ваш; Жані - Фавре, Тілле - Ламперьє - Стефанка; Бенуа; Гутьєррез.

Донбас: Лейтон; Коларж - Піганович, Лайне - Федотенко - Віртанен; Вілсон - Подградські, Дадонов - Недорост - Якуценя; Бартуліс - Разін, Кагарлицький - Робітайл - Кашпар; Благий - Петрухно, Торяник - Варламов - Кііскінен.

Голи: 3:06 Дадонов (Якуценя, Недорост) - 0:1, 29:14 Тінель (Дерозьє, Жене) - 1:1, 48:31 Кііскінен (Віртанен) - 1:2, 50:00 Тінель (Жані, Дерозьє) - 2:2, 55:18 Вілсон (Кііскінен, Федотенко) - 2:3, 55:29 Дерозьє (Жене, Тінель) - 3:3.

Вирішальний булліт: Реш.

Кидки: 32 - 31.

Штраф: 4 - 6.

Один з найбільш примітних моментів: перед грою з "Донбасом" один з лідерів "Руана" Марк-Андре Тінель визнав, що його команда поступається будь-якому опонентові на турнірі за швидкістю, але при цьому буде намагатися заповнити цей пробіл бажанням і жагою до боротьби. А вже після програшу капітан українців Руслан Федотенко зазначив, що французи були швидшими за "Донбас": і це притому, що і за бажанням "Руан" явно перевершив суперника.

До речі, Тінель повністю відповів перед уболівальниками за свої слова, забивши два голи і віддав точну передачу.

І ПШ
1 Ставангер 3 2 0 1 0 15:7 7
2 Донбас 3 1 1 1 0 11:7 6
3 Асіаго 3 1 0 0 2 9:12 6
4 Руан 3 0 1 0 2 6:16 6

Нагадаємо, попередньо передбачається, що переможець КК зуміє взяти участь у Лізі Чемпіонів, яка стартує в серпні 2014 року. А в наступному розіграші Континентального Кубка України зможе представити інша команда - чемпіон українського чемпіонату, в якому виступає лише фарм-клуб донеччан - "Білий Барс" із Білої Церкви. !zn

Читайте також:

Легендарний чех Яромір Ягр відправиться на п'яту Олімпіаду

Збірна Росії з хокею провалила генеральну репетицію перед Олімпіадою в Сочі

В Америці встановлено рекорд відвідуваності на хокейному матчі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі