Збірна Росії з хокею провалила генеральну репетицію перед Олімпіадою у Сочі

Поділитися
Збірна Росії з хокею провалила генеральну репетицію перед Олімпіадою у Сочі © tacopshq.com
Росіяни фінішували на останньому місці чергового етапу Євротуру, який відбувся на олімпійському льоду в Сочі. За півтора місяці до домашніх Ігор хокеїсти отримали хороший урок, яким спробують скористатися.

Збірна Росії з хокею, яка вважається одним із фаворитів хокейного турніру Олімпіади-2014, провалила одну з важливих репетицій перед стартом Ігор: у Сочі, на одному з олімпійських майданчиків, росіяни посіли останнє місце на етапі Євротуру.

Підопічні відомого хокейного спеціаліста Зінетули Білелетдінова виграли у Швеції 3:2, а потім програли Фінляндії 2:3 поступилися Чехії 1:2. Переможцями ж сочинських змагань стали фіни, які стають першими вже на другому етапі Євротуру в нинішньому сезоні.

Євротур, змагання чотирьох кращих європейських збірних - Росії, Швеції, Чехії та Фінляндії - завжди розглядався росіянами як одна з декількох стадій підготовки до чемпіонату світу. Навіть незважаючи на те, що в цей час Росія і інші команди розраховують в основному на гравців Континентальної хокейної ліги і місцевих чемпіонатів, обходячись без сильних представників з Національної хокейної ліги, нинішній етап мав велике значення.

По-перше, хокеїсти могли протестувати лід на одному з олімпійських об'єктів, по-друге, тренерський штаб отримав хорошу можливість перевірити найближчий резерв, а головне - російський уболівальник, вимагає тільки перемоги над "заокеанськими буржуями" на домашніх Іграх, міг отримати заряд позитивної енергії і впевненості в тому, що в лютому їхні улюбленці залишать не при справах головних конкурентів.

ТАКОЖ: Напередодні домашньої Олімпіади Росія може позбутися однієї з найтитулованіших команд країни

Але на ділі вийшло інакше: проблеми росіянам створили всі суперники - і якщо зі шведами господарям вдалося вирішити питання на кінець матчу, то вже у наступних поєдинках незлагоджена гра російської команди вже не пройшла. Фіни вирішили питання про переможця за півхвилини, чехам знадобилося трохи більше часу - дві хвилини.

В першу чергу у збірної Росії не склалося з грою воротарів, і, як не дивно, не з захистом, а з нападом. Ставка на зірок КХЛ Іллю Ковальчука (СКА) та Олександра Радулова (ЦСКА) не зіграла. Хокеїсти не зуміли впоратися з роллю ударної трійки. Три шайби на двох провідних російських гравців - дуже скромно, тим більше, що одну з них було закинуто з булліта. І це при тому, що за бортом команди виявився нападник з магнітогорського "Металурга", найкращий бомбардир чемпіонату КХЛ-2013/14 Сергій Мозякін.

Між тим, Білелетдінов дізнався не тільки, як погано можуть грати зірки, але і те, що в КХЛ у Росії є кілька хороших кандидатів в олімпійську команду. Так, несподівано вистрілив 23-річний захисник Максим Чудінов зі СКА: три шайби у трьох матчах - чим не досягнення для виконавця лінії оборони?

Після фінішу турніру наставник росіян був відвертим: його розчарували зірки, але не взяти на Олімпіаду їх він просто не може. Білелетдінов зазначив, що представництво КХЛ у збірній на Сочі трохи скоротитися. Судячи з усього, це буде стосуватися всіх ліній: добре, що в кожній з них тренерський штаб має хороший резерв у НХЛ.

Зазначимо, що хокейний турнір ОІ-2014 почнеться 12 лютого, через п'ять днів після відкриття Ігор. 12 збірних поділено на три групи: по дві кращих команди проходять в 1/4 фіналу напряму, ті, що посіли треті місця, розіграють дві путівки до плей-офф.

Нагадаємо, що збірна України не зуміла пробитися на Олімпіаду-2014 через сито кваліфікації, програвши боротьбу зі збірними Словенії, Данії та Білорусі.

Відзначимо, що на сьогоднішній день букмекери, як і раніше, вважають, що Росія - головний фаворит Сочі. На перемогу цієї збірної можна поставити з коефіцієнтом 3,0, тоді як на Канаду приймають ставки з показником 3,30. !zn

Читайте також:

Рекорд українських хокеїстів на Універсіаді встояв до кінця турніру

"Донбас" підписав контракт з українським воротарем, перестав мріяти про збірну Росії

Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі