Хокейна Росія може позбутися однієї з найтитулованіших команд країни

Поділитися
Хокейна Росія може позбутися однієї з найтитулованіших команд країни © oilnewskz.com
Московський "Спартак", який ставав чемпіоном СРСР чотири рази, з-за політичного рішення може припинити своє існування.

Московський хокейний клуб "Спартак", виступаючий в чемпіонаті Континентальної хокейної ліги, опинився на межі зникнення.

13 грудня спартаківці, які взяли участь у всіх чемпіонатах СРСР, чотири рази відбираючи чемпіонський титул у домінуючого в ті роки ЦСКА, позбулися головного джерела фінансування - спонсорських надходжень від російського банку "Інвестбанк". Центробанк РФ відібрав ліцензію у фінансового учреджения, і тепер хокейна команда може припинити своє існування.

Повідомляється, що майбутнє "Спартака проясниться після зборів ради директорів і наради з керівництвом КХЛ.

При цьому затримки по зарплаті у "Спартака" існують вже кілька місяців: саме з цієї причини в команді новини про проблеми зі спонсором сприйняли більш менш спокійно.

"Так, ми перебуваємо у дуже непростій ситуації, - констатував головний тренер "червоно-білих" Федір Канарейкин.

"Але вона триває вже далеко не перший день. Ми відчуваємо проблеми з фінансами досить давно. У клубу з жовтня, тобто вже більше двох місяців, є заборгованості перед командою і тренерами", - зазначив тренер.

Втім, у керівництві команди побутує думка, що "Спартак" не залишиться без підтримки. Передбачається, що допомога москвичам надасть Ліга, так як це було з хабаровським "Амуром", який частково фінансується з КХЛовского бюджету.

Поки ж на сайті "Спартака" опубліковано звернення до вболівальників, яких просять підтримати команду в нелегкій ситуації на матчі регулярного чемпіонату з казанським "Ак Барсом". Відзначимо, що "Спартак" досить успішно виступає в нинішній першості, відстаючи всього на п'ять очок від зони плей-офф конференції Захід.

Примітно, що "Спартак" вже неодноразово опинявся у фінансовому піку - кілька років тому, до приходу "Інвестбанку", москвичі могли припинити існування, але тоді питання вирішилося. Проблеми в останні роки виникали і у великого ЦСКА, проте незабаром у стані світових рекордсменів всі стабілізувалися - на думку багатьох фахівців, ситуація вирішилася за дзвінком президента РФ Володимира Путіна.

Між тим, ще одна відома і титулована в роки радянського хокею команда - московські "Крила Рад" - все-таки зникла з хокейною карти Росії. Тоді ніхто з керівників не доклав зусиль, щоб вирішити внутрішні організаційні проблеми, і в підсумку, "Крила" в 2011 році припинили своє існування в якості професійного клубу.

Нагадаємо, що в чемпіонаті КХЛ виступає 28 клубів, в тому числі і український "Донбас". !zn

Читайте також:

Хокейна Ліга Чемпіонів пройде без клубів з Росії

"Донбас" обіграв команду воротаря з Києва, який прийняв російське громадянство

Український хокеїст зірвав овації в 26 тисяч плюшевих ведмедиків в матчі канадської ліги

Власник футбольного "Спартака" пообіцяв продати клуб уболівальникам за прикладом британських команд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі