Рекорд українських хокеїстів на Універсіаді встояв до кінця турніру

Поділитися
Рекорд українських хокеїстів на Універсіаді встояв до кінця турніру © universiadetrentino.org
Студентська збірна України хоч і не зуміла пробитися у вирішальну стадію змагань в італійському Трентіно, зате зуміла побити рекорд результативності.

Збірна України з хокею встановила рекорд результативності в одному матчі, який так і не був побитий до завершення турніру на Всесвітніх Студентських іграх.

Українці в першому поєдинку змагань за 9-12 місця Універсіади в Трентіно розгромили велику Британію з рахунком 14:1, закинувши тим самим у ворота суперника найбільшу кількість шайб за 60 хвилин ігрового часу. Авторами взяттів британських воріт стали Олег Задоєнко (2), Денис Хонін, Дмитро Демянюк, Руслан Свиридов, Артем Євсейчик (2), Сергій Бабинець, Валентин Алексюк (2), Микита Буценко, Євген Секірко, Віталій Кириченко і Дмитро Ісаєнко.

Завершивши змагання на 9-му місці, українці вирушили додому, а на турнірі ще було заплановано кілька матчів за медалі, а також втішною "пульки" за 5-8 місця. В результаті ні одна з команд не зуміла наздогнати українців в плані результативності.

Близько підібралися до українців канадці, які обіграли Японію 12:1, а також ще три команди, які змагалися на площажке з тими самими британцями - Чехія (12:0), Словаччина (11:0) і Росія (8:0). До речі, Великобританія виявилася найгіршою командою на турнірі.

Примітно, що українці самі ледве не стали учасниками ще одного рекорду, але вже зі знаком мінус. Україна була розгромлена Канадою 11:0, однак у тому поєдинку і так сильною командою з батьківщини хокею ("Кленові листки" виграли золото), проти "синьо-жовтих" грав ще й суддя: норвезький арбітр Роберт Халлин 7 разів залишав українську команду в меншості і суперник чотири рази скористався цим. Однак це розгромну поразку було повністю перекрито вдалою грою у наступних матчах. Всього ж на Універсіаді в п'яти поєдинках українці перемагали три рази.

Зазначимо, що золото турніру завоювали канадці, які обіграли у фіналі Казахстан 6:2. На шляху до золота канадські студенти не залишили шансів росіянам 2:1. Росія ж задовольнялася лише бронзою.

Відзначимо, що всього на Універсіаді українські спортсмени завоювали 9 медалей - по три золота, срібла та бронзи: велика частина нагород у біатлоні. Також ще кілька разів радували вболівальників українські лижники. У загальному медальному заліку Україна посіла 8-е місце. !zn

Читайте також:

Українська лижниця завоювала золото на Всесвітніх Студентських іграх

"Донбас" підписав контракт з українським воротарем, перестав мріяти про збірну Росії

Український хокеїст зірвав овації в 26 тисяч плюшевих ведмедиків в матчі канадської ліги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі