Вперше за 8 років збірна України з хокею відправилася на Універсіаду

Поділитися
Вперше за 8 років збірна України з хокею відправилася на Універсіаду
Українські хокеїсти вже вигравали Студентські ігри в 1999 році. Сьогодні вони вирушили на місце подій в італійський Тренто після 8-річної перерви.

Збірна України з хокею візьме участь у Всесвітніх Студентських іграх, які відбудуться з 11 по 21 грудня в італійському Тренто.

Українські хокеїсти поборються за медалі змагань вперше з 2005 року - тоді студентська фінішувала на 10-му місці, після чого студентські збірні обходилися без майстрів ключки та шайби -- багато в чому з-за кризи в українському хокеї і відсутності фінансування.

Втім, до цього виступу українських студентів були більш вдалими - в 1999 році в словацькому Попраді українці під керівництвом Олександра Сеуканда домоглися блискучого результату, завоювавши золоті нагороди. Через два роки в польському Закопане Україна виграла бронзові медалі, а в 2003 році наша збірна фінішувала п'ятою.

Слід зазначити, що практично у всі роки участі українських хокеїстів на Універсіаді основу команди складали гравці з внутрішнього чемпіонату.

Не стали винятком Ігри-2013: нинішньому сезоні команда буде виступати під керівництвом відомого українського фахівця, нинішнього наставника київського "Сокола" Сергія Лубніна. Найбільше представництво у студентської збірної мають хокеїсти "Білого Барса" - 8. Сімох гравців Лубнін запросив зі свого клубу, п'ятьох - з київського "Компаньйон-Нафтогазу". Ще один хокеїст - захисник Артем Євсейчик - являє ХК "Кременчук", який виступає в молодіжній лізі Білорусі.

На нинішніх Іграх хокейний турнір складається з 12 збірних, які розбиті на три квартети. Українцям дісталися нелегкі суперники - Канада, Казахстан і Японія.

Перший поєдинок підопічні Лубніна проведуть проти казахстанців 12 грудня, на наступний день зіграють проти канадців, а заключний матч групового турніру проведуть 16 грудня проти Японії.

Слід зазначити, що кілька хокеїстів з студентської команди України представляють і національну збірну Андрія Назарова - воротар Євген Напненко, захисник Володимир Алексюк, а також нападники Дмитро Німенко та Микита Буценко.

Крім хокею Україна буде представлена в таких видах спорту, як біатлон, сноуборд, гірські лижі, лижні гонки, лижне двоборство, стрибки з трампліну, шорт-трек та фігурне катання. Всього збірна України налічує близько 90 спортсменів-студентів.

Нагадаємо, що на минулій Універсіаді, яка відбулася в 2011 році в турецькому Эрзеруме українська команда завоювала 15 медалей - 5 золотих, 5 срібних і одну бронзу. !zn

Читайте також:

Український хокеїст зірвав овації в 26 тисяч плюшевих ведмедиків в матчі канадської ліги

Назаров: натуралізація росіян повинна вирішити кадрове питання в українському хокеї

Українські біатлоністи на мажорній ноті стартував в олімпійському сезоні

Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їх підготовку до Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі