Ягр повторив снайперський рекорд НХЛ легендарного Маріо Лем'є

Поділитися
Ягр повторив снайперський рекорд НХЛ легендарного Маріо Лем'є Яромир Ягр наздогнав у снайперських перегонах Маріо Лем'є © usatoday.com
Чеський форвард-ветеран за 23 роки виступів у найсильнішій лізі світу зумів домогтися неабияких успіхів: у 41 рік Ягр зрівнявся з не менш легендарним канадцем за кількістю закинутих шайб за кар'єру.

Нападник "Нью-Джерсі" Яромір Ягр наздогнав у списку кращих снайперів в історії Національної хокейної ліги канадця Маріо Лем'є. Тепер в активі обох хокеїстів по 690 голів.

Своє досягнення 41-річний хокеїст з Чехії, олімпійський чемпіон-1998 оформив у матчі проти "Лос-Анджелес Кінгз". Його гол в овертаймі став переможним - "дияволи" перемогли у нелегкій боротьбі 2:1.

Нагадаємо, що визнання на світовому рівні Ягр отримав завдяки успішній грі за "Піттсбург Пінгвінз" - у цій команді чех виступав з 1990 по 2001 рік. Примітно, що саме в цьому клубі статус легенди заслужив і Супермаріо.

Варто відзначити, що Ягр провів набагато більше матчів у НХЛ, ніж Лем'є - 1413 проти 915 у канадця, адже Лем'є доводилося пропускати і до цілого сезону через травму спини.

Втім, Ягр знаходиться лише на 8-му місці за кількістю набраних очок - в його активі 1705 пунктів (690+1115). Лідерство в цьому компоненті - у Вейна Гретцкі - 2857 очок.

"На жаль, мені не довелося бачити гру Гретцкі, коли він набирав по 200 очок за сезон у складі "Едмонтона", - наводить офіційний сайт НХЛ слова Ягра.

"Але коли я переїхав за океан, то мені пощастило грати разом з Маріо Лем'є. Я міг щодня спостерігати за ним і багато чого в нього навчився", - прокоментував своє досягнення Ягр.

Відзначимо, що в регулярному сезоні-2013/14 команда Ягра йде на 8-му місці конференції Схід, ледь потрапляючи в зону плей-офф. Лідирують - "Бостон Брюїнз" на Сході і "Чикаго" - на Заході. !zn

Читайте також:

Хокеїст "Піттсбург Пінгвінз" вирвав собі два зуби прямо на лаві запасних

Один з найкращих українських хокеїстів розкритикував футболістів за симуляції

Збірна України з хокею з чотирма росіянами не зуміла перемогти турнірі в Угорщині

"Донбас" поступився "Нафтохіміку", не закинувши жодної шайби

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі