Один з найкращих українських хокеїстів розкритикував футболістів за симуляції

Поділитися
Один з найкращих українських хокеїстів розкритикував футболістів за симуляції Федотенко завжди вважався зразком мужності і професіоналізму © hcdonbass.com
Руслану Федотенку неприємно бачити те, як деякі футболісти під час гри вдають страждання від фізичного болю. Симуляції псують футбол, вважає дворазовий володар Кубка Стенлі.

Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко, який двічі вигравав Кубок Стенлі у Національній хокейній лізі, вважає, що сучасний футбол переповнений симуляціями гравців під час матчів.

"Футбол дивлюся як спортсмен. Дуже велика поляна, доводиться багато працювати. А ось що мені не подобається - багато симуляцій. Начебто його треба виносити на ношах, але через дві секунди він встав і побіг. Це робить погану репутацію футболу: як гравцям, так і виду спорту в цілому", - наголосив Федотенко в інтерв'ю газеті "Футбол".

Ветеран 11 сезонів у НХЛ, який зіграв за різні американські команди більше 900 матчів в одній з кращих ліг світу, вважає, що після таких моментів дивитися футбол і сприймати гру набагато складніше і неприємніше.

"В хокеї, особливо у НХЛ, люди спокійно лягають під шайбу, виходять на матчі з переломами, дограють зміну з будь-якою травмою, лише б не пропустити гол. І, знаючи про таку самовіддачу, потім дивитися футбол - розуміючи, звичайно, що це зовсім інша гра - трохи дивно. "Ой, він там серйозно травмований? А, ні, знову все гаразд", - дивується Федотенко.

ТАКОЖ: Хокеїст "Піттсбург Пінгвінз" вирвав собі два зуби прямо на лавці запасних

Руслан Федотенко є вихованцем київського хокею. У 2000-му він потрапив у Північну Америку, де практично відразу зумів закріпитися у складі "Філадельфії Флайєрс". Однак найбільшу популярність киянин отримав через кілька років - у сезоні-2003/04 його дві закинуті шайби у ворота "Калгарі Флемз" подарували "Тампа Бей Лайтінг" перемогу в Кубку Стенлі.

Наступну перемогу у плей-офф НХЛ і, відповідно другий Кубок Стенлі Федотенко здобув через п'ять років у складі "Піттсбурга" поряд з головними зірками ліги Євгеном Малкіним і Сідні Кросбі.

У минулому сезоні під час локауту в НХЛ Федотенко виступав за донецький "Донбас", провівши три матчі у светрі збірної України. А влітку 2013-го підписав трирічний контракт з донецькою командою, став її капітаном та одним з ключових гравців. !zn

Читайте також:

Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ

Хокеїст "Флориди" під час гри вирвав собі зуба і кинув його вболівальникам

Збірна України з хокею з чотирма росіянами не зуміла перемогти турнірі в Угорщині

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі