Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ

Поділитися
Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ Руслан Федотенко - безсумнівний лідер "Донбасу" © hcdonbass.com
Завдяки рішенню Континентальної хокейної ліги вивести зарплату української зірки за межі платіжної відомості, "Донбас" може не боятися не влізти у "фінансову стелю", підписуючи нових високооплачуваних зірок.

Український нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців Континентальної хокейної ліги. Керівництво КХЛ прийняло рішення не враховувати високу платню хокеїста у загальній платіжній відомості клубу, що допоможе донеччанам вирішити кілька важливих стратегічних завдань.

Президент Континентальної хокейної ліги Олександр Медвєдєв повідомив, що до списку "особливих" крім Федотенка потрапив киянин Антон Бабчук, який грав за збірну Росії, одна з головних зірок Ліги Ілля Ковальчук, який втік з НХЛ заради більш високого заробітку на батьківщині, нападник збірної Росії Олександр Радулов (ЦСКА, Москва), білорус Сергій Костіцин ("Авангард", Омськ), Олександр Бурмістров ("Ак барс", Казань) і російський фін Лео Комаров ("Динамо", Москва).

Керівник ліги зазначив, що ці хокеїсти мають особливу цінність для КХЛ. Загальна сума їхніх зарплат становить 960 мільйонів 960 тисяч рублів (234 мільйони гривень).

Стелю зарплат введено в КХЛ за аналогією з найкращими спортивними лігами світу - з метою зрівняти можливості "бідних" і "багатих". У КХЛ межа загальної зарплатної відомості для кожного клубу становить 1 мільярд 290 мільйонів 300 тисяч рублів (314 мільйонів гривень).

Найбагатшим клубом КХЛ вважається СКА із Санкт-Петербурга, який фінансується "Газпромом". Найменший бюджет зафіксовано у дебютанта КХЛ "Медвешчака" - 180 мільйонів 794 388 тисяч рублів. При цьому розмір відомості хорватського клубу виявляється меншим за нижню межу стелі зарплат, встановлену на рівні 250 мільйонів рублів. Також недотягують до нижньої планки "Слован" і новокузнецький "Металург".

Бюджет "Донбасу" за різними даними становить близько 25 мільйонів доларів, з яких близько 21 мільйона йде на зарплати.

Зазначимо, що, ймовірно, зарплата Федотенка становить 3 мільйони доларів за сезон. При цьому у Національній хокейній лізі останнім часом він заробляв приблизно у два рази менше, при істотних відрахуваннях із заробітку (податки, пенсійні виплати).

Нагадаємо, що володар двох Кубків Стенлі Руслан Федотенко виступав у НХЛ в таких клубах як "Філадельфія Флайєрс", "Тампа Бей Лайтингс", "Піттсбург Пінгвінз", "Нью-Йорк Рейджерс". Всього на рахунку Федотенка - 924 матчі в найкращій лізі світу.

Зазначимо, що 6 вересня "Донбас" стартує у своєму другому сезоні в КХЛ матчем зі словацьким "Слованом". !zn

Читайте також:

"Донбас" збільшив українське представництво в команді, підписавши двох хокеїстів збірної

Українець Понікаровський відправився в СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай в НХЛ Андрій Назаров

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі