Збірна України з хокею з чотирма росіянами не зуміла перемогти на турнірі в Угорщині

Поділитися
Збірна України з хокею з чотирма росіянами не зуміла перемогти на турнірі в Угорщині Тренерському штабу збірної буде що сказати своїм підопічним © jegkorongblog.hu
Поки гра головної української команди, незважаючи на посилення російським тренером і кількома натуралізованими хокеїстами, далека від ідеалу. Однак головне, що на міжнародній арені "синьо-жовті" не продемонстрували необхідний настрій і бажання.

Збірна України з хокею, поступившись полякам 2:5 і обігравши Угорщину 1:0, посіла друге місце на турнірі серії Еврохоккейчеллендж, який завершився у Будапешті.

Завдяки великій перемозі над Україною, а також одному очку поляків у поєдинку з Угорщиною, переможцями Єврочелленджу стали саме польські хокеїсти.

Підопічні Андрія Назарова на старті турніру обіграли Румунію 6:1, проте вже у наступному поєдинку проти більш менш сильного суперника, якого до того ж тренує один з найуспішніших російських тренерських тандемів Ігор Захаркін - В'ячеслав Биков, продемонстрували нездатність боротися до кінця і в підсумку безславно програли.

До кінця першого періоду Роман Благой з "Донбасу" вивів українців уперед - 2:1. Здавалося, що після перерви "синьо-жовті" дотиснуть Польщу, але незабаром сценарій гри перекинувся з ніг на голову. Українців підвели видалення і невдала гра воротаря Євгена Напненка. За 20 хвилин підопічні Андрія Назарова пропустили 3 шайби, а в заключному періоді не змогли нічого вдіяти з оборонними редутами суперника і програли 2:5.

Назавтра Назаров вніс певні корективи до складу, залишивши у запасі Геннадія Разіна і Владислава Шалімова. Матчі з Угорщиною в останні п'ять років, відтоді, як ця команда залишила українців без путівки у топ-дивізіон на ЧС-2008, завжди проходять у напруженій боротьбі. Достатньо пригадати і прикру поразку "синьо-жовтих" на чемпіонаті світу у Словенії, коли Україна поступилася Угорщині 1:3. За підтримки своїх трибун угорці йшли вперед, але в цьому протистоянні на перший план вийшла більша майстерність окремих виконавців в українській збірній.

35-річний Сергій Варламов, за плечима якого кілька сезонів у НХЛ, реалізував один з моментів на початку другого періоду і відкрив рахунок. Через 12 хвилин він міг подвоїти рахунок, але не зумів закинути зі штрафного кидка. Однією зі складових перемоги українців стала надійна гра воротаря Вадима Селіверстова - голкіпер, що виступає в чемпіонаті Казахстану, відбив 22 кидки суперника, ставши кращим у своєму амплуа на будапештському турнірі. Варламов ж з 5 (2+3) очками став найкращим бомбардиром української збірної.

Що ж, поки виступ української збірної залишив більше запитань, ніж відповідей. Тим більше, що з чотирьох натуралізованих гравців - захисника Юрія Сільницького, нападників Євгенія Белухіна, Владислава Шалімова і Морозова - добре проявив себе лише Белухін, який відзначився двома шайбами. Що стосується Назарова, то поки у збірній він виграв у двох матчах з п'яти - а це далеко не найкращий показник останніх років.

І ПМ
1 Польша 3 2 0 1 0 12:4 7
2 УКРАЇНА 3 2 0 0 1 9:6 6
3 Угорщина 3 1 1 0 1 7:2 5
4 Румунія 3 0 0 0 3 1:17 2

Наступного разу збірна збереться в лютому, коли візьме участь у ще одному міжнародному турнірі у Польщі. Там проти українців зіграють майбутні суперники з чемпіонату світу у Кореї - японці і угорці, а також представники елітного дивізіону - збірна Італії. !zn

Читайте також:

Назаров: натуралізація росіян повинна вирішити кадрове питання в українському хокеї

Хокеїст "Флориди" під час гри вирвав собі зуба і кинув його вболівальникам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі