Назаров: натуралізація росіян має вирішити кадрове питання в українському хокеї

Поділитися
Назаров: натуралізація росіян має вирішити кадрове питання в українському хокеї Андрій Назаров відповідально підходить до своєї роботи у збірній © hcdonbass.com
Андрій Назаров пояснює, з яких причин українській національній команді слід залучати нові кадри з російського хокею.

Головний тренер "Донбасу" і збірної України Андрій Назаров вважає, що процес натуралізації російський хокеїстів, який розпочався влітку 2013 року, допоможе українській команді заповнити кадровий дефіцит.

"Є або 15-річні таланти, або 35-річні ветерани. А прошарок майстрів середнього віку взяти нізвідки. І я не бачу нічого поганого, якщо за збірну України виступатимуть російські хокеїсти", - пояснив ситуацію Назаров в інтерв'ю виданню "Спорт день за днем".

"Адже Україна дружня Росії країна - тут теж православ'я, всі розмовляють російською. А хокей - скрізь хокей", - вважає російський фахівець.

Нагадаємо, раніше свою згоду на прийняття українського громадянства та можливість зіграти за збірну України дав ряд хокеїстів донецького "Донбасу" - захисник Олег Пиганович і Юрій Сильницький, нападник Владислав Шалімов, Євген Белухін і Максим Якуценя. При цьому Сильницький, Шалімов і Белухін вже провели матчі в синьо-жовтих светрах української команди. Також у молодіжній команді донеччан "Молодій Гвардії" прийняли пропозицію про натуралізацію вихованця тольяттінського хокею Єгора Морозова.

На думку Назарова, залучення російських гравців допоможе з оптимізмом дивитися в майбутнє українського хокею, який багато років "не мав системного розвитку". Наставник збірної України упевнений, що після Олімпіади в Сочі, яка відбудеться в лютому 2014 року, і де мріє зіграти будь-який хокеїст з Росії, йому буде легше переконувати росіян, що залишилися за бортом своєї збірної, прийняти пропозицію "синьо-жовтих".

"Відчуваю величезну відповідальність. І як тренер, і просто як людина. Ми повинні не тільки вдало виступити у КХЛ, але і зібрати сильну збірну, яка зможе вийти в елітну групу", - розповів Назаров про свої тренерські амбіції в Україні.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу-2014 Україна виступить у дивізіоні 1А: перша два місця на цьому турнірі дадуть українцям можливість повернутися в еліту світового хокею, звідки "синьо-жовті" вилетіли у 2007 році. !zn

Читайте також:

Хокейний "Донбас" пробився у топ-50 клубного рейтингу Європи

В Луганській і Донецькій областях у вересні відкриють дві льодові арени

Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі