Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід

Відео
Поділитися
Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід Тім Томас повертається © cbc.ca
Голкіпер "Бостона", володар Кубка Стенлі-2011 скучив за хокеєм і вирішив повернутися у великий спорт.

Володар Кубка Стенлі у складі "Бостон Брюїнз" голкіпер Тім Томас прийняв рішення повернутися в хокей після річної перерви.

Повідомляється, що найближчим часом 39-річний голкіпер повинен підписати контракт з однією з команд Ліги. Агент Томаса заявив, що його клієнт не хоче бути резервістом і має намір стати основним воротарем.

Нагадаємо, Томас вирішив зробити перерву у кар'єрі після двох досить напружених сезонів у "Бостоні" - влітку 2012 року він повідомив, що хоче більше часу проводити з сім'єю, тому, після закінчення дії контракту зі своїм клубом, покинув спорт.

Томас провів у НХЛ не так вже й багато матчів (378), однак встиг виграти Кубок Стенлі, Конн Смайт Трофі і двічі ставав найкращим воротарем сезону. При цьому Томас дебютував у "Бостоні" у 28 років - у віці, коли багато виконавців вже покидають Національну хокейну лігу, так і не зумівши закріпитися у компанії найсильніших хокеїстів світу.

Тим не менш, Томас, що пограв у фінському та шведському чемпіонатах, не тільки пробився в основний склад, але і вийшов на високий рівень майстерності.

Мабуть, одна з найвідоміших історій, пов'язана з ім'ям Томаса, сталася з ним у 2011 році - через деякий час після виграшу його "Бостоном" Кубка Стенлі. Воротар відмовився відвідати традиційний прийом, що влаштовується для чемпіонів Бараком Обамою в Білому домі. Тоді Тім Томас виявився єдиним хокеїстом зі складу, який не прийшов до президента: голкіпер мотивував свою відмову своєю громадянською позицією, пославшись на права і свободи громадянина США, які гарантуються американською конституцією.

Втім, історія не отримала розвитку і Томас спокійно продовжив грати у хокей. Щоправда наступний сезон у "Бостоні" став для нього не таким успішним.

Читайте також:

Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекордної угоди в історії НХЛ

Володар Кубка Гагаріна українець Касянчук повернувся до московського "Динамо"

В НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі