На старті сезону у НХЛ "Торонто" виграв у "Монреаля" у класичному дербі

Відео
Поділитися
На старті сезону у НХЛ "Торонто" виграв у "Монреаля" у класичному дербі "Торонто" залишив не при справах принципового суперника © usatoday.com
96-й сезон у Національній хокейній лізі стартував канадським дербі, в якому сильнішою виявилася найбільш багата і популярна хокейна команда у світі.

1 жовтня у Північній Америці стартував 96-й сезон у Національній хокейній лізі: перший матч чемпіонату-2013/14 відбувся в одному з найбільш хокейних містах світу - Монреалі. У класичному протистоянні, яке часто іменують original canadian derby, сильнішими виявилися гості з Торонто - 4:3.

В інших матчах було зафіксовано досить цікаві результати: чинний володар Кубка Стенлі "Чикаго Блек Хокс" виграв у "Вашингтон Кепіталз" 6:4 - "столичних" не врятувала шайба Олександра Овечкіна і білоруського легіонера Михайла Грабовського. "Едмонтон Ойлерс" на своєму майданчику поступився ще одній канадській команді "Вінніпег Джетс" 4:5.

"Монреаль", який в останні сезони явно не вражає, втім, як і "Торонто", у нинішньому чемпіонаті має симпатичний колектив, де робиться ставка на молодість і досвід: Суббан, Марков, Ємєлін і Плеканец виконують роль "старих", а за талановиту молодь будуть відповідати Алекс Гальченюк і Брендан Галлахер, що вже проявили себе.

З найбагатшим і найпопулярнішим клубом світу ситуація дещо інша - у першу чергу тут варто виділити відхід Грабовського, який вже встиг "пофеєрити" у своєму новому клубі. Тим не менш, як завжди у НХЛ багато чого буде залежати від характеру тієї чи іншої команди і від поведінки на льоду.

Як виявилося, більш вдалими у дербі стали "Кленові листки". В останніх очних зустрічах команди чергували перемоги і поразки, а в нинішньому поєдинку рахунок за гостей на 9-й хвилині відкрив Джеймс ван Рімсдайк. Господарям зусиллями Ларса Еллера і Брендана Галлахера вдалося не тільки відігратися, а й вийти уперед, однак шайби Діона Фанефа і Тайлера Бозака повернули лідерство "Торонто". У заключному періоді Мейсон Реймонд і Ларс Еллер обмінялися голами.

"Монреаль" - "Торонто" - 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Голи: ван Рімсдайк - 1 (біл., Кессел, Френсон), 08:01 - 0:1. Еллер (Діас, Гальченюк), 10:08 - 1:1. Галлахер (Еллер, Гальченюк), 13:54 - 2:1. Фанеф (Кадрі, Кульомін), 28:36 - 2:2. Бозак - 1 (мін.), 37:19 - 2:3. Реймонд - 1 (Боді), 45:10 - 2:4. Еллер - 2, 57:38 - 3:4.

Воротарі: Прайс - Реймер.

Відзначимо, що в нинішньому сезоні відбулися певні структурні зміни у чемпіонаті НХЛ. Так, замість шести дивізіонів, що входять до складу Західної та Східної конференцій, команди буде розбито на чотири підгрупи. Відповідно змінився і склад конференцій: тепер "Детройт" і "Коламбус" наблизилися до Атлантики, а "Вінніпег" - до Тихого океану. Такий крок від керівництва Ліги відновить декілька цікавих протистоянь, адже всередині конференцій команди грають між собою частіше.

Тепер же за підсумками регулярного сезону з кожного дивізіону у плей-офф відразу виходить по три перші команди. Як бачимо, залишається ще чотири позиції, і тут враховуємо конференції. Чотири додаткових місця дістаються так званим wild-card - командам по два колективи з кожної конференції, що набрали найбільшу кількість очок. Таким чином, один дивізіон у теорії може делегувати у плей-офф п'ять команд. Проте у нокаут-раунді залишиться незмінна кількість учасників - 16.

Східна конференція

Атлантичний дивізіон: Бостон, Баффало, Детройт, Флорида, Монреаль, Оттава, Тампа-Бей, Торонто.

Дивізіон Метрополітан: Кароліна, Коламбус, Нью-Джерсі, Айлендерс, Рейнджерс, Філадельфія, Піттсбург, Вашингтон.

Західна конференція

Тихоокеанський дивізіон: Анахайм, Калгарі, Едмонтон, Лос-Анджелес, Фінікс, Сан-Хосе, Ванкувер.

Центральний дивізіон: Чикаго, Колорадо, Даллас, штат Міннесота, Нешвілл, Сент-Луїс, Вінніпег.

Також зміни відбулися і у правилах: найбільш цікавим виглядає фіксація перекидання шайби (тут у НХЛ перейшли на визначення проходу по-європейськи), а також і такий важливий елемент як форма гравців. Тепер видалення можна отримати за заправлений у шорти светр, а також за інший розмір щитків голкіпера.

Зазначимо, що фаворитом букмекерів перед стартом сезону вважається "Піттсбург Пінгвінз" - на перемогу команди в Кубку Стенлі можна поставити з показником 7. Далі йдуть "Чикаго" - 8,5, "Бостон" і "Лос-Анджелес" - 11. !zn

Читайте також:

В НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід

В чемпіонаті України з хокею заплановано участь семи команд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі