Україна впевнено обіграла Францію в першій грі стикових матчів відбору ЧС-2014

Відео
Поділитися
Україна впевнено обіграла Францію в першій грі стикових матчів відбору ЧС-2014 © ZN.UA
Підопічні Михайла Фоменка чудово провели домашній матч проти Франції і при відмінній підтримці "Олімпійського" здобули важливу перемогу.

Збірна України впевнено обіграла Францію 2:0 у першому поєдинку двораундової дуелі плей-офф відбіркового турніру ЧС-2014.

Перемогу "синьо-жовтим" принесли точні удари Романа Зозулі та Андрія Ярмоленка.

В інших поєдинках Ісландія та Хорватія розійшлися миром - 0:0, Греція перемогла Румунію 3:1, а Португалія виграла у Швеції 1:0.

Матчі європейського відбору відбудуться 19 листопада відповідно на полях Франції, Румунії, Швеції та Хорватії.

Матч прогнозовано стартував зі спокійної гри в основному на підступах до обох штрафних. Перший більш менш акцентований удар все ж залишився за українцями - Ярмоленко отримав м'яч на своїй звичній позиції, і змістившись ближче до 11-метрової позначки пробив. Бив зряче, але - прямо в руки Уго Ллорису, який все-таки вийшов на поле після нещасливого зіткнення тижневої давності. Французи відповіли небезпечним випадом Франк Рібері, але фаворит гонки за "Золотий м'яч" явно схибив.

На 29-й хвилині біля воріт Ллориса виник, мабуть, перший небезпечний момент - на простріл Ротаня відгукнувся Едмар, але м'яч після його удару головою зрадницьки пройшов повз стійку. Майже відразу ж українці влаштували затяжну позиційну облогу володінь "синіх", але в підсумку, Євгену Коноплянці нормально пробити не дали.

Кінцівка першого тайму пройшла під диктовку господарів. Божевільна підтримка "Олімпійського" змушувала "синьо-жовтих" діяти чот називається першим номером, і, треба сказати, їм це цілком вдавалося.

Другий тайм стартував з більш активних і сміливих дій французів: гості подавали кутові, штрафні, але українці надійно зіграли при стандартах.

А на 61-й хвилині здавалося б пасивний до цього і зовсім невдаха в індивідуальних діях Роман Зозуля прорвався крізь захисні редути французів після двухходовки Степаненко - Едмар і в падінні проштовхнув м'яч у сітку - 1:0. Цього гола Олімпійський чекав дуже довго...якщо не вважати товариського матчу з Ізраїлем, то - з часу чудових голів Шевченка у матчі Євро-2012 проти Швеції! По гарячих слідах українцям не вдалося закріпити свою перевагу, а ось "триколірні" могли зрівняти рахунок - Насрі вийшов на побачення з Пятовим, але український кіпер виграв минидуэль.

Франція володіла територіальною перевагою, але збірна України добре оборонялася. Одного разу в одній з контратак на ударній позиції знову опинився Зозуля, але дніпрянин спіткнувся, сподіваючись на пенальті, а ось свисток судді Чакир з Туреччини промовчав. Правда через сім хвилин турків виправився - Зозуля змусив-таки арбітра вказати на точку. До м'яча підійшов Ярмоленко і силовим ударом переграв Ллориса - 2:0.

Українці відмінно відіграли на утримання рахунку, а на 90-й хвилині "запороли" перспективну контратаку "3 в 1". Пристрасті на полі вирували і в наступному епізоді Лоран Косельны отримав червону картку.

Україна - Франція- 2:0 (0:0)

Голи: Зозуля, 61 (1:0). Ярмоленко, 82 - з пенальті (2:0).

Україна: П'ятов, Шевчук, Кучер, Хачеріді, Федецький, Степаненко, Ротань, Едмар (Безус, 77), Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля (Селезньов, 86).

Франція: Льоріс, Евра, Косцельни, Абідаль, Дебюші, Погба, Матюіді, Рібері, Насрі (Вальбуена, 80), Ремі (Сіссоко, 64), Жиру (Бензема, 71).

Покарання: Шевчук, 36. Жиру, 45+1. Федецький, 70. Сіссоко, 76 (попередження). Косельні, 90+1. Кучер 90+3 (видалення).

Судді: Чакир, Дуран, Энгюн (Туреччина).

15 листопада. Київ. "НСК Олімпійський". 67 732 глядачів.

Таким чином, українці вперше виграли в стикових матчах відбору на чемпіонати Європи та світу. !zn

Читайте також:

Азаров поділився своїм передчуттям перед матчем Україна-Франція

Фоменко підкреслив: у футбол повинні грати сміливі люди

Дідьє Дешам вважає, що його можна порівняти з Михайлом Фоменком

Колишній тренер збірної Франції назвав матчі з Україною формальністю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі