Фоменко підкреслив: у футбол повинні грати сміливі люди

Поділитися
Фоменко підкреслив: у футбол повинні грати сміливі люди Напередодні матчів із Францією Михайло Фоменко зовні спокійний © football.ua
Напередодні першого матчу плей-офф європейського відбору з Францією головний тренер збірної України вважає, що будь-які прогнози може бути зруйновано на футбольному полі.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко зазначив, що його підопічним не слід боятися сильної збірної Франції, з якою їм доведеться поборотися за єдину путівку на чемпіонат світу-2014.

На питання про те, чи слід побоюватися лідера французів Франка Рібері, Фоменко відповів досить однозначно.

"Взагалі-то у футбол грають сміливі люди. І якщо ти боїшся, то краще не виходити на поле. Ми налаштовуємо так своїх гравців. Так, Рібері володіє відмінними якостями, але наші хлопці переглянули близько семи-восьми матчів, і після цих теоретичних занять я не побачив, що хтось з моєї команди боїться Рібері", - підсумував наставник "синьо-жовтих".

Протягом всієї прес-конференції Фоменко, вже не раз опиняючись в ситуації "пан або пропав", не дав засумніватися в тому, що він вірить у свою команду, якій доведеться пройти серйозне випробування і зробити лише один крок до заповітної мрії.

На думку Фоменка, в матчі з Францією на перший план вийде не фізична, а психологічна готовність.

"Точніше можна буде побачити завтра. Протягом п'яти днів ми готувалися до гри... Але я думаю, що психологічні моменти в даному випадку перекривають всі недоліки фізичної готовності, якщо такі взагалі є", - припустив 65-річний фахівець.

Український наставник зазначив, що він і його підопічні не звертають уваги на розмови щодо національної приналежності глави УЄФА Мішеля Платіні та гіпотетичної прихильності суддів до французької збірної. А на запитання, що він думає про те, що багато фахівців з Франції вже бачать "триколірних" переможцем протистоянь, він відповів іронічно, з посмішкою: "Ми поділяємо їхні почуття", - сказав Фоменко.

Нагадаємо, що перша гра двораундового протистояння з Францією відбудеться 15 листопада у Києві на НСК "Олімпійський". Матч-відповідь пройде за чотири дні у Парижі.

У ці ж дні відбудуться інші стикові поєдинки в європейській зоні відбору - Португалія зустрінеться зі Швецією, греки зіграють з Румунією, хорвати проекзаменують головну сенсацію відбіркового турніру Ісландію. !zn

Читайте також:

Колишній тренер збірної України розповів, за рахунок чого можна обіграти Францію

Зідан очолить збірну Франції в разі невдачі у протистоянні з Україною

Ібрагімович пообіцяв виступити на ЧС-2014 яскравіше за Кріштіану Роналду

Рібері поскаржився, що у Франції його підтримують менше ніж Мессі і Роналду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі