"Манчестер Сіті" поскаржився до УЄФА на московських вболівальників-расистів

Поділитися
"Манчестер Сіті" поскаржився до УЄФА на московських вболівальників-расистів Московські вболівальники потрапили під приціл УЄФА © Newsru.com
Як зазначає британська преса, у виїзному поєдинку Ліги Чемпіонів між "Ман Сіті" і ЦСКА стався неприємний епізод.

Англійський "Манчестер Сіті" подасть офіційну скаргу до УЄФА з приводу расистських вигуків із трибун у матчі третього туру групового турніру Ліги Чемпіонів з московським ЦСКА (2:1), який відбувся 23 жовтня на московському стадіоні "Арені Хімки".

За словами очевидців, фанати армійського клубу нібито виконували расистські пісні на адресу івуарійського півзахисника "городян" Яя Туре. Як стверджує Sky Sports, постраждалий має намір домогтися від УЄФА дискваліфікації стадіону.

Після закінченні зустрічі темношкірий футболіст, який за кілька років виступів у донецькому "Металурзі" добре вивчив російську мову, висловив крайнє невдоволення фактом образ і закликав дискваліфікувати стадіон на кілька років. Про те, що трапилося, він доповів головному арбітру та делегату матчу.

Расистські вигуки з трибун чув і бразильський півзахисник "Манчестер сіті" Фернандінью, який теж деякий час виступав у Донецьку - за "Шахтар". Бразилець заявив, що не стикався з подібним, коли грав в Україні, і "все це дуже неприємно".

ТАКОЖ: Тренера збірної Англії звинуватили у расизмі через анекдот про мавпу

Тим часом, генеральний директор ЦСКА Роман Бабаєв заявив, що до клубу жодних офіційних скарг не надходило, а представники армійської команди расистських вигуків не чули. Бабаєв підкреслив, що за московський клуб теж грають темношкірі футболісти, і вони з подібними проблемами ніколи не стикалися.

Тим не менш, гендиректор пообіцяв вивчити епізоди, на які скаржився Туре.

Відзначимо, що раніше в УЄФА не дозволяли використовувати "Арену Хімки" для проведення домашніх матчів ЦСКА в Лізі Чемпіонів - через незадовільний стан газону. Тому попередній поєдинок з чеською "Вікторією Плзень" москвичі грали у Санкт-Петербурзі на арені місцевого "Зеніта". !zn

Читайте також:

"Сіті" розгромив "Юнайтед" у "дербі Манчестера"

Проведення Ліги Чемпіонів приносить УЄФА півтора мільярда євро щорічно

ФІФА планує створити рейтинг країн, які мають проблеми з расизмом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі