Тренера збірної Англії звинуватили у расизмі через анекдот про мавпу

Поділитися
Тренера збірної Англії звинуватили у расизмі через анекдот про мавпу Після матчу Ходжон подякував своєму підопічному, через якого пізніше його звинуватили у расизмі
Роя Ходжсона розкритикували у британській пресі за те, що в установці на матч із Польщею використав фразу зі старого жарту: "Ви повинні годувати мавпу", - сказав Ходжсон підопічним, маючи на увазі свого чорношкірого підопічного Ендроса Таунсенда.

Головний тренер збірної Англії Рой Ходжсон, який привів свою команду до виходу на чемпіонат світу-2014 в суперництві з Україною, опинився в епіцентрі скандалу у британській пресі, яка звинуватила його у расизмі.

У пресу просочилася інформація про те, що у перерві матчу з Польщею, в якому англійців влаштовувала тільки перемога, Ходжсон, даючи установку на другий тайм, процитував один із відомих анекдотів про космонавтів і мавп на одному космічному кораблі. Говорячи про активність в атакуючій лінії, Ходжсон сказав, що його гравці повинні забезпечувати м'ячем темношкірого хавбека Ендроса Таунсенда. "Ви повинні годувати мавпу", - наставник підкріпив свою промову цитатою з жарту.

Проте трохи пізніше, вже після того, як Англія забила у ворота Польщі два м'ячі і оформила вихід на мундіаль, випередивши Україну, преса роздула з висловлювання Ходжона скандал: деякі гравці повідомили, що були засмучені висловлюваннями тренера, які миттєво підхопили журналісти.

Проте сам Таунсенд та інші лідери англійської команди виступили на захист свого наставника. 22-річний півзахисник зазначив, що сприйняв слова тренера, як жарт, а його більш досвідчений колега з команди Уейн Руні був здивований, що преса зуміла вивудити у висловлюваннях Ходжсона расизм.

Незабаром головний тренер сам розповів, що він мав на увазі, про всяк випадок вибачившись за свої слова.

"Хочу принести свої вибачення, якщо я когось образив своїм коментарем, який зробив у перерві матчу проти Польщі. Я не мав на увазі нічого образливого, про що відразу ж сказав Ендросу у роздягальні. Він запевнив мене, що і він, і Футбольна асоціація Англії зрозуміли, що це просто жарт", - цитує Ходжсона BBC.

"Вам довелося б ще пошукати такого "расиста", як я. У мене ніколи проблем з подібними речами за мою 37-річну тренерську кар'єру. Напевно, молоді футболісти просто не знали цього анекдоту, тому не зуміли зрозуміти сенс жарту", - додав Ходжсон у своєму Твіттері.

ТАКОЖ: Напередодні зустрічі з Україною наставник англійців Ходжсон відчув "психологічний тиск"

Відзначимо, що в анекдоті, на який послався наставник йдеться про те, що під час спільного польоту у космос американських астронавтів і мавп, у NASA почали давати вказівки на корабель, звертаючись лише до мавп. "А що ж робити мені?", - запитав один із космонавтів. "Через 15 хвилин погодуй мавпу".

Нагадаємо, збірна Англії двічі зіграла внічию з Україною під час відбіркового циклу чемпіонату світу-2014, однак завдяки кращим результатам з іншими суперниками випередили українців на одне очко і вийшли на мундіаль з першого місця. Українцям же необхідно зіграти у стикових матчах. !zn

Читайте також:

Фанати болгарського "Левскі" зіпсували презентацію нового тренера, зірвавши з нього одяг

Букмекери назвали фаворитів чемпіонату світу у Бразилії

Після поразок від України і Англії тренера збірної Польщі відправлено у відставку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі