Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Поділитися
Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату © iSport.ua
Наставник донецького "Шахтаря" пов'язав фінансові проблеми учасників чемпіонату України з розвитком ідеї проведення спільних змагань із російськими командами.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що у разі банкрутства "Арсеналу" керівництву українського футболу варто серйозно поміркувати про підтримку ідеї проведення об'єднаного чемпіонату з Росією.

"Якщо так продовжуватиметься і далі, то підтвердиться, звичайно, ідея об'єднаного чемпіонату з Росією. Одна з найбільших країн в Європі має у чемпіонаті 12 команд... Це нонсенс!", - вважає румунський фахівець.

Луческу вражений, що в Україні немає охочих вкладати гроші не тільки у спортивні, а й соціальні проекти.

"Не думаю, що у такої могутньої і багатої держави, як Україна, з такими великими містами, немає людей, які можуть утримувати команду у вищій лізі на професійному рівні. Потрібно залучати тих, у кого є можливість фінансувати клуб. Є люди, які за цей час заробили великі гроші. Напевно, вони можуть вкладати свої кошти. Не тільки у футбол. Це стосується і медицини, й інших сфер".

ТАКОЖ: "Шахтар" вже досяг рівня "Манчестер Юнайтед", - Луческу

68-річний фахівець, який працює в Україні вже протягом 9 років, радить українським бізнесменам брати приклад із президента "Шахтаря" Ріната Ахметова, який, на його думку, підтримує і футбол, і витрачає гроші на благодійність.

"В Україні є такий потенціал, є люди з великим потенціалом. Сподіваюся, вони знайдуться. Якщо ж ні, то тоді, звичайно, залишається тільки спільний чемпіонат", - резюмував тренер "Шахтаря".

Нагадаємо, що раніше у київському "Арсеналі" повідомили про розпочату процедуру банкрутства клубу. Також у минулому сезоні український чемпіонат втратив ще одного учасника - криворізький "Кривбас".

Саме на факт усунення фінансових проблем спираються ідейні натхненники об'єднаного чемпіонату. Так, голова оргкомітету турніру Валерій Газзаєв пообіцяв, що українська федерація отримає від проведення змагань істотну фінансову вигоду, у виграші будуть і клуби. Призовий фонд об'єднаного чемпіонату планують на рівні 1 мільярда доларів. !zn

Читайте також:

Президент ФФУ Коньков запевнив: український чемпіонат не буде "частиною чогось"

Прем'єр-лігу України можуть скоротити до 12 команд

В Україні зменшилася кількість уболівальників, які бажають об'єднати футбольний чемпіонат з російським

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі