Газзаєв переніс старт Об'єднаного чемпіонату на один рік

Поділитися
Газзаєв переніс старт Об'єднаного чемпіонату на один рік © tacopshq.com
Голова оргкомітету проекту Об'єднаний чемпіонат України та Росії через півроку після виникнення ідеї спільних змагань вже більш стриманий щодо можливих термінів старту турніру.

Голова оргкомітету Об'єднаного чемпіонату Валерій Газзаєв, який раніше стверджував, що змагання можуть стартувати вже в 2014 році, заявив, що на сьогоднішній день найбільш оптимістично виглядає дебют турніру у сезоні 2015/16.

"Швидше за все, це буде 2015-16 рік, тому що швидше неможливо зробити, регламент не дозволить і, плюс, ті статутні документи, які ми готуємо, будуть готові до цього терміну", - зазначив Газзаєв в інтерв'ю "НТВ Плюс".

"У нас йде щоденна робота: готуються статутні документи, розробляється регламент чемпіонату, безумовно, поетапно вирішуємо питання з організації Об'єднаного чемпіонату, тому що дуже багато роботи. Зареєстрований статут Об'єднаного чемпіонату, а також всі документи, які необхідні для нашої організації. Тобто ми ведемо повноцінну, повномасштабну роботу", - розповів фахівець.

Газзаєв впевнений, що незабаром йому вдасться схилити на свою сторону думку футбольних чиновників України, Росії та УЄФА. Як тільки все буде погоджено з Федерацією футболу України і Російським футбольним союзом, оргкомітет відразу ж направить всі документи в УЄФА.

"Звичайно, перш за все, ми повинні обговорити ці питання з українською стороною, українською прем'єр-лігою, федерацією, з командами, щоб було спільне рішення. Ось коли буде спільне рішення і російської футбольної ліги, і російських клубів, українських клубів, - ось тоді ми представимо усі документи не тільки громадськості, але і подамо їх у національні федерації і міжнародні, тобто в УЄФА", - зазначив Газзаєв.

Нагадаємо, що раніше в УЄФА і ФІФА висловлювалися категорично проти ідеї об'єднання будь-яких національних клубних турнірів, у тому числі української і російської першості. Подібний скепсис продовжує витати і в кабінетах чиновників ФФУ і РФС, а колишній президент української федерації, нині віце-президент УЄФА Григорій Суркіс продовжує досить стримано коментувати можливість проведення Об'єднаного чемпіонату, посилаючись на правові норми світових футбольних організацій.

"Я зовсім нещодавно читав інтерв'ю віце-президента УЄФА Григорія Михайловича Суркіса, який дуже позитивно висловився про Об'єднаний чемпіонат, він чудово бачить позитивні сторони цього чемпіонату. Більш того, в УЄФА створили робочу групу з питань міжнаціональних об'єднаних чемпіонатів. Я думаю, що всі ці питання будуть опрацьовуватися", - підсумував Газзаєв.

Читайте також:

"Динамо" обіграло "Спартак"

El Mundo: Чемпіонат світу-2018 розорить багато міст Росії

Суркіс не вважає об'єднаний чемпіонат панацеєю від фінансових реформ УЄФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі