Богдана Бондаренка визнано найкращим легкоатлетом року в Європі

Поділитися
Богдана Бондаренка визнано найкращим легкоатлетом року в Європі © diamondleague.com
Український стрибун у висоту, який завоював у нинішньому сезоні титул чемпіона світу і неодноразово штурмував світовий рекорд, отримав першу у своїй кар'єрі нагороду.

Українського легкоатлета Богдана Бондаренка визнано найкращим в Європі у сезоні-2013. Його кандидатуру було підтримано більшістю на Конвенції Європейської асоціації легкої атлетики у Таллінні.

Бондаренка визнавали найкращим європейським легкоатлетом три місяці поспіль - у травні, червні та липні, тому кандидатура найкращого за підсумками року практично не викликала сумнівів.

24-річний атлет у нинішньому сезоні став володарем золотої медалі чемпіонату світу у Москві з найкращим результатом в історії світових першостей - 2.41 м. Трохи раніше Бондаренко зумів вперше за 19 років стрибнути вище позначки 2.40 м, побивши рекорд України майже 30-річної давності (2.40 м, Рудольф Поварніцин, 1985 рік - прим. авт.). Також харків'янину вдалося виграти у 2013-му змагання серії "Діамантова Ліга", в яких він не залишив шансів нікому з суперників.

Втім, світовий рекорд 2.45, встановлений Хав'єром Сотомайором в 1993-му так і не було побито Бондаренком.

Саме тому українець під час церемонії нагородження зазначив, що головною метою на найближчий час для нього є встановлення нового світового досягнення.

Відзначимо, що найкращою легкоатлеткою було визнано чеську бігунку Зузану Гейнову (400 м з/б), а тренери Богдана Бондаренка та чемпіонки Європи у закритих приміщеннях на 800-метрівці Наталії Лупу Віктор Бондаренко та Анатолій Якимчук отримали спеціальні тренерські нагороди від ЕАА.

Також раніше було повідомлено, що Бондаренко претендує на звання найкращого легкоатлета світу за версією ІААФ. Володар даної номінації визначиться 16 листопада в Монако. !zn

Читайте також:

Легкоатлет Юрій Крімаренко встановив особистий рекорд на міжнародному турнірі у Бердичеві

Українські легкоатлети завершили ЧС у Москві з трьома медалями

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі