Легкоатлет Юрій Кримаренко встановив особистий рекорд на міжнародному турнірі у Бердичеві

Поділитися
Легкоатлет Юрій Кримаренко встановив особистий рекорд на міжнародному турнірі у Бердичеві Юрій Кримаренко став переможцем Меморіалу Лонського © berdychiv.com.ua
На Х Меморіалі Віталія Лонського виступили провідні легкоатлети зі всього світу - чемпіону світу-2005 вдалося у себе на Батьківщині продемонструвати неабиякий результат.

На 10-му міжнародному турнірі зі стрибків у висоту "Меморіал Віталія Лонського", що відбувся в Бердичеві, українець Юрій Кримаренко встановив особистий рекорд, на мажорній ноті завершивши досить вдалий сезон.

Вихованець Лонського, корінний бердичівець, Кримаренко посів друге місце, стрибнувши на 2.34 м. Перемогу у змаганнях у чоловіків здобув Богдан Бондаренко. Проте за кількістю спроб діючий чемпіон світу обійшов власника такого ж титулу в 2005 році. Третім виявився Андрій Проценко з результатом 2.30 м.

Відзначимо, що раніше найкращим результатом для Кримаренка на стадіонах був стрибок на 2.33, який він продемонстрував у 2005 році в німецькому Лангені. Після цього українець рідко стрибав за 2.27, проте в нинішньому сезоні на чемпіонаті України в Донецьку йому вдалося показати хороший результат 2.29, завдяки чому він пробився на світовий форум до Москви. Втім, на ЧС Кримаренко не зумів пробитися у фінал.

У змаганнях жінок перемогу відсвяткувала 19-річна харків'янка Катерина Табашник, якої, також за кількістю вдалих виходів в сектор, вдалося випередити більш досвідчену Оксану Окуневу з Миколаєва - 1.89 м. Примітно, що Табашник тренується під керівництвом особистого тренера і батька Богдана Бондаренка Віктора Бондаренка.

Змагання проходили на території площі перед одним з міських БК - для цього на неї поклали легкоатлетичне покриття, а також звели сектор для стрибків. Організаторам вдалося залучити на турнір кілька провідних легкоатлетів - окрім чемпіонів світу Кримаренка та Бондаренка до Бердичева приїхав переможець ЧЄ-2010 Олександр Шустов. Такий склад учасників надихнув спортсменів на хороші результати.

Змагання носять ім'я відомого фахівця Віталія Лонського, заслуженого тренера СРСР і України, який підготував за свою роботу ряд відомих майстрів. Школа Лонського стала однією з перших на теренах СРСР, яка отримала вузький профіль - стрибки у висоту. Одним з її вихованців і став чемпіон світу Юрій Кримаренко. !zn

Читайте також:

Легкоатлет Богдан Бондаренко завершив успішний сезон перемогою на турнірі в Італії

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Американська легкоатлетка поскаржилася на "невдячну публіку" під час ЧС в Москві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі