Легка атлетика: встановити новий світовий рекорд Бондаренку завадила травма

Поділитися
Легка атлетика: встановити новий світовий рекорд Бондаренку завадила травма Богдан Бондаренко радіє перемозі © IAAF
Новоспечений чемпіон світу у стрибках у висоту розповів, чому він не зумів взяти планку на позначці 2.46 м і побити досягнення великого кубинця Сотомайорf.

Українець Богдан Бондаренко, який завоював 15 серпня звання чемпіона світу з легкої атлетики, зізнався, що його фізичний стан міг перешкодити йому не тільки виграти чемпіонство, але і взяти новий світовий рекорд.

"Зараз мені дуже добре. Тільки от є маленькі травми, які заважають стрибати. Якщо б їх не було, думаю, сьогодні стрибнув би вище. Стопа захворіла, і високі стрибки були під сумнівом. Пропускав висоту тому, що нога дуже боліла, і не можна робити багато стрибків. Йшов ва-банк", - розповів 23-річний харків'янин в інтерв'ю виданню "Весь спорт".

Нагадаємо, український атлет пропустив кілька висот у фінальних змаганнях, а коли кілька конкурентів взяли 2.38, ризикнув перейти на 2.41. Не взявши з першої спроби, він все-таки виявився щасливим у наступному виході в сектор, тоді як катарець Мутаз Барші так і не зумів перелетіти планку.

У підсумку, стрибок на 2.41 м виявився рекордом чемпіонатів світу - раніше ніхто зі спортсменів не перемагав на світових форумах з таким високим результатом.

"На трьох стартах я йшов на 2,46 і на кожному мені дуже заважало бажання. З холодною головою стрибати було б куди простіше. Я змагався тільки з висотою. Мені потрібно було просто показати свій результат, і я це зробив. Рекорд чемпіонатів світу для мене - маленька втіха за відсутності світового рекорду", - зазначив Бондаренко.

"Але знаєте, в тому, що не взяв 2,46 у Москві є і свій плюс. Наприклад, на Олімпіаді в Лондоні у мене був такий же результат, як і в призерів. Я поступився їм лише за спробами. Але якщо б тоді потрапив на п'єдестал, зараз би не було такого стимулу боротися. Міг би розслабитися, більше відпочивати. А так було бажання тренуватися. Ось і тут: якщо б побив рекорд, хтозна, можливо, до Ігор у Ріо в секторі і не з'явився б", - резюмував чемпіон світу.

Нагадаємо, що Богдан Бондаренко став першим українцем, який виграв чемпіонат світу у стрибках у висоту з 2005 року, коли на верхню сходинку п'єдесталу піднімався Юрій Крімаренко. Зараз атлет лідирує у змаганнях "Діамантова Ліга", наблизившись до завоювання головного призу - діаманта й істотної грошової винагороди. !zn

Читайте також:

Ганна Мельниченко принесла Україні першу золоту медаль на ЧС з легкої атлетики

Українські легкоатлети здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта за допомогою рівнянь

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі