Український легкоатлет знову перемагає на етапі "Діамантової Ліги"

Поділитися
Український легкоатлет знову перемагає на етапі "Діамантової Ліги" Бондаренко був першим у Бірмінгемі © diamondleague.com
Богдан Бондаренко на бірмінгемському етапі престижного легкоатлетичного турніру показав вражаючий результат у стрибках у висоту.

Українець Богдан Бондаренко впевнено переміг на етапі "Діамантової Ліги" у британському Бірмінгемі. Його результат у секторі стрибків у висоту дійсно вражає - на 2,36 м в Україні вже давно ніхто не стрибав.

Вже у першій спробі на змаганнях у Бірмінгемі Бондаренко показав свій особистий рекорд - 2,34 м! Його наздогнав американський атлет Ерік Кайнард, однак лише з третього підходу. 23-річний українець продовжував дивувати, коли знову поліпшив особисте досягнення - 2,36 м і також з першої спроби! У підсумку, Бондаренко переміг, повторивши рекорд змагань, встановлений в 1999-му британцем Стівом Смітом, а також у 1993-му легендарним кубинцем Хав'єром Сотомайором.

У нинішньому сезоні Бондаренко вже втретє перемагає на етапах "Діамантової Ліги". Українець разом з катарським спортсменом Мутазом Баршимом ділить перше місце у загальному заліку Діамантової Ліги - на рахунку стрибунів 10 очок.

Відзначимо, що українські стрибуни у висоту вже давно не демонстрували настільки високих результатів, зупиняючись приблизно на позначці 2,31-2,34 м. У липні 2005-го на змаганнях у Римі Андрій Соколовський стрибнув на 2,38 м, після чого ні йому, ні комусь іншому з України не вдавалося повторити це досягнення. І ось через 8 років Бондаренко поступово наближається до заповітних цифр.

Нагадаємо, що у Бондаренка вже є ліцензія на чемпіонат світу у Москві, який відбудеться в серпні. Тим не менш, напевно атлет потішить любителів легкої атлетики і на національній першості у Донецьку - ці змагання відбудуться через кілька тижнів після фінішу юніорського чемпіонату світу. !zn

Читайте також:

Українські легкоатлети здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта за допомогою рівнянь

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі