Українські легкоатлети здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

Поділитися
Українські легкоатлети здобули на командному ЧЄ п'ять перемог На 200-метрівці не було рівних Марії Ремінь © zimbio.com
Втім, виграти загальний залік змагань або хоча б зійти на п'єдестал пошани українській збірній не вдалося - вона шоста.

У британському Гейтсхеді завершився командний чемпіонат Європи, на якому українська збірна посіла шосте загальнокомандне місце. Першими втретє поспіль фінішували росіяни.

Тим не менш, в експериментах в українській команді, що продовжилися після чемпіонату Європи-2012, в першу чергу варто відзначити вдалий виступ лідерів: Ольги Саладухи, Богдана Бондаренка, Марії Ремінь, Олесі Повх, а також жіночої естафетної команди 4Х100 м, яка була бронзовою у Лондоні-2012.

На командному чемпіонаті Європи українські атлети здобули п'ять перемог - відзначилася Ольга Саладуха (потрійний стрибок), жіноча естафетна команда 4Х100 м (Олеся Повх, Вікторія П'ятаченко, Марія Ремінь, Наталія Погребняк), Олеса Повх (100-метрівка), Марія Ремінь (200-метрівка) та Богдан Бондаренко (стрибки у висоту).

Примітно, що бронзові призерки Лондона виграли естафету в Гейтсхеді з найкращим часом змагань - 42,62 секунди.

Зазначимо, що на командному чемпіонаті Європи кожен атлет, який виходить на той чи інший вид програми може зробити безпосередній внесок в успішний виступ всієї збірної. За перемогу дається 12 балів, а за 12-те місце - одне. В активі української збірної - три других місця і п'ять третіх позицій.

У метанні списа вдало виступила і Віра Ребрик, і Роман Авраменко, що показали відповідно треті результати - 81,74 м і 57,92. Приємною несподіванкою став виступ 24-річної Галини Облещук у штовханні ядра - в одній з її спроб снаряд полетів на 18,05 м, що виявилося на 1,25 м менше, ніж у німкені Христини Шванітц.

Шосте місце - регрес з боку української збірної на командних чемпіонатах Європи, в 2011 році в Стокгольмі Україна була третьою.

Зазначимо, що наступним відповідальним стартом для української збірної стане чемпіонат світу в Москві, який відбудеться в серпні. !zn

Читайте також:

Українські легкоатлети повернулися на НСК "Олімпійський"

Тренер збірної України постане перед судом за привласнення грошей олімпійців

НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі