Тренер збірної України постане перед судом за привласнення грошей олімпійців

Поділитися
Тренер збірної України постане перед судом за привласнення грошей олімпійців Спортивне керівництво обкрадало олімпійців © detskiymir.vn.ua
Старший тренер Костянтин Степанцов звинувачується у привласненні понад мільйон гривень, які мали піти на підготовку українських легкоатлетів.

Колишнього старшого тренера збірної України з легкої атлетики судитимуть за привласнення понад мільйон гривень державних коштів, виділених на підготовку спортсменів до міжнародних змагань, зокрема, до 35-ї Олімпіади в Лондоні.

Як повідомила 18 червня прес-служба СБУ, кримінальне виробництво з затвердженим Генпрокуратурою обвинувальним актом було передано в суд у травні 2013 року.

Тренеру інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

"У ході досудового слідства встановлено, що з лютого 2011 року по липень 2012 року старший тренер, зловживаючи службовим становищем, привласнив понад 1 млн гривень державних коштів. Ці гроші були виділені Державною службою молоді та спорту України на організацію підготовки спортсменів національної збірної команди з легкої атлетики для участі в міжнародних змаганнях, у тому числі 35-х Олімпійських іграх в Лондоні", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, в кінці липня 2012 року українські легкоатлети поскаржилися на відсутність нормальних умов при підготовці до лондонської Олімпіади: їм доводилося тренуватися на напівзруйнованій базі, без нормального харчування і навіть необхідних тренажерів.

У той же час в уряді заявляли, що витратили мільйони гривень на підготовку олімпійської збірної.

У вересні 2012 року була створена комісія з перевірки фактів правопорушень, яка виявила фінансові махінації. Зокрема, у звітних документах знайшли підтвердження фальсифікації на суму в 1 млн 315 тис. грн.

У жовтні 2013 року старший тренер команди Костянтин Степанцов і начальник штатної збірної Руслан Руссу були звільнені. !zn

Читайте також:

Чиновники пояснили, як олімпійці опинилися на "жебрацьку" базі

Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі