Вчені встановили, що низький вміст солі в їжі призводить до падіння тиску крові, а це провокує підвищення рівня холестерину, жиру і гормонів, вплив яких призводить до серцевих нападів.
В цілому, кажуть фахівці, хороші і погані якості солі у певному сенсі врівноважують один одного. Однак група фахівців з Університету Копенгагена впевнена, що дієта з низьким вмістом солі може привести до зростання небезпеки розвитку серцевих захворювань, а це може бути критично для певної групи людей, схильних до серцевих захворювань.
Фахівці кажуть, що для встановлення остаточної істини щодо солі, можуть знадобитися роки досліджень і сотні тисяч обстежених людей. Зараз данські дослідники вивчили довгостроковий вплив «низькосольової» дієти і кажуть, що повністю відмовлятися від даної приправи було б неправильно. «Мої рекомендації прості - споживання солі можна скоротити, але незначно», - говорить автор дослідження Нільс Граудал.
За його словами, він і його колеги вивчили 167 інших досліджень, де також йшлося про вплив солі на організм людини і прийшли до висновку, що проведені дослідження розділилися приблизно порівну між прихильниками і противниками солі. Спираючись на свої дослідження, датські фахівці констатують, що скорочення споживання солі веде до зниження рівня кров'яного тиску.
За словами Граудала, зараз в середньому доросла людина споживає на добу від 3 до 5 грам солі, але якщо скоротити це споживання до 1,5 - 2 грам, то значних негативних наслідків спостерігатися не повинно, тоді як зниження побічних ефектів присутності солі буде знижено. !zn
Читайте також:
Картопля, буряк, хліб і алкоголь - найпопулярніші продукти харчування українців
Медики радять бути стриманими за святковим столом на Великдень
Такий сніданок краще віддати ворогу
Вчені придумали простий спосіб вивести сіль з води