«Особлива обережність необхідна у вживанні алкоголю. Адже, отруєння алкоголем займає перше місце серед причин госпіталізації українців у святкові дні... Алкоголь взагалі не повинен вживатись без їжі і його кількість після посту слід зменшити у два-три рази відносно до звичайної», - радять дієтологи.
«Надмірне споживання тваринної їжі, яка присутня у великій кількості на святкових столах у кожній українській родині, разом із вживанням алкоголю може спричинити різке погіршення стану здоров'я, обумовити загострення існуючих хронічних хвороб та викликати ускладнення», - наголошується в повідомленні.
Більш того, навіть здорові люди часто провокують розлади у функціональному стані організму стрімкою зміною раціону харчування після закінчення посту. Тому помірне, поступове і зважене розширення набору продуктів та їх кількості необхідне всім, без виключення, попереджають дієтологи.
За святковим столом рядять бути стриманими. Не слід вживати понад 150-200 грамів м'яса (особливо жирного - свинини та баранини), більше одного яйця та багато соусів (в т.ч. майонезу), які містять велику кількість тваринних жирів.