UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фоменко викликав на вирішальні матчі відбіркового циклу лише одного новачка

Список футболістів, на плечі яких ляже підвищена відповідальність за результат в іграх з Польщею і Сан-Марино, мало чим відрізняється від вересневого варіанту.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко викликав на заключні матчі відбіркового турніру з Польщею і Сан-Марино 25 футболістів, серед яких новачком нинішнього відбіркового турніру став півзахисник "Чорноморця" Олексій Гай.

На рахунку досвідченого футболіста - 29 матчів у синьо-жовтій футболці, який він провів ще в бутність гравцем "Шахтаря". Востаннє Гай отримував запрошення до збірної в листопаді 2011 року, взявши участь у товариському матчі проти Німеччини.

В іншому список повністю повторює вересневий варіант, коли українці провели два матчі у відборі на ЧС-2014 - обіграли Сан-Марино 9:0 і звели внічию зустріч з Англією.

Воротарі - Андрій П'ятов ("Шахтар"), Максим Коваль ("Динамо"), Рустам Худжамов ("Іллічівець"); захисники: В'ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі - "Шахтар"), Євген Хачеріді ("Динамо"), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (обидва - "Дніпро");

півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Роман Безус (усі - "Динамо"), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва - "Дніпро"), Микола Морозюк ("Металург" Д), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Едмар ("Металіст"), Денис Дедечко ("Ворскла"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія), Дмитро Хомченовський ("Зоря"), Олексій Гай ("Чорноморець"); нападники - Євген Селезньов, Роман Зозуля (обидва - "Дніпро"), Марко Девіч ("Металіст"), Олександр Ковпак ("Севастополь").

У списку Фоменко знову не виявилося Олексія Антонова з "Чорноморця", відсутність якого наставник пояснив недостатньою стабільністю. Також досить несподівано в остаточній версії не знайшлося місце 24-річному хаву "Карпат" Валерію Федорчуку, про виклик якого напередодні повідомив ряд ЗМІ.

Нагадаємо, що матч з Польщею, який відбудеться 11 жовтня в Харкові українці проведуть при пустих трибунах - через покарання від ФІФА. Поєдинок з Сан-Марино відбудеться 15-го числа на полі суперника. !zn

Читайте також:

Суркіс вважає, що ще можливо поборотися за пом'якшення покарання збірної від ФІФА

Вболівальники "Динамо" і "Карпат" надіслали відкритого листа президенту ФІФА

Два дербі в 1/8 фіналу Кубка: "Чорноморець" зіграє з "Дніпром", "Карпати" з "Металістом"

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної