Суркіс вважає, що ще можливо поборотися за пом'якшення покарання збірної від ФІФА

Поділитися
Суркіс вважає, що ще можливо поборотися за пом'якшення покарання збірної від ФІФА Суркіс вважає, що ще можливо поборотися за пом'якшення покарання © detskiymir.vn.ua
Почесний голова Федерації футболу України, віце-президент УЄФА засудив співробітників ФФУ за бездіяльність і використання гасел, але при цьому запропонував своє сприяння у вирішення складної ситуації.

Григорій Суркіс, віце-президент УЄФА і багаторічний очільник українського футболу, вважає, що рішення ФІФА може бути пом'якшено, незважаючи на те, що у Федерації футболу України не зовсім правильно відреагували на можливість покарання української збірної перед матчем відбіркового турніру ЧС-2014 з Польщею.

"Замість того, щоб певним людям у ФФУ, що відповідають за юридичну підтримку, в тому числі тих явищ, що сталися на львівському стадіоні, звернутися за порадою-консультацією, вони вирішили махати гаслами. А зараз ми отримали рішення, яке не дає нам на фінішній прямій у боротьбі за путівку на чемпіонаті світу мати підтримку вболівальників у Харкові", - заявив Григорій Суркіс в ефірі програми Шустер Live.

Нагадаємо, 27 вересня ФІФА ухвалила рішення покарати українську збірну за поведінку фанатів під час матчу відбору проти Сан-Марино у Львові - дискваліфікувати на тривалий термін стадіон у Львові, а також провести наступний поєдинок українців проти Польщі в Харкові при порожніх трибунах.

Втім, Суркіс упевнений, що за певних обставин можливе рішення ФІФА буде пом'якшено.

"Я зі свого боку, в рамках апеляції, готовий надати національній асоціації підтримку, якщо вона зацікавлена. Чи є шанси скасувати покарання? Я не хотів би оперувати питальними знаками або знаками оклику. Я зі свого боку готовий надати всіляку підтримку для того, щоб визначити, чи є упередженість FARE в якихось питаннях, пов'язаних з описом подій на львівській арені".

"Я сподіваюся, що ми поборемося за те, щоб, як мінімум, змінити рішення по Харкову. Можливо, стадіон у Харкові отримає умовне покарання. Дай Боже, щоб спільними зусиллями нам це вдалося. Для цього залишилося не так багато часу, але цим шансом ми повинні скористатися", - резюмував Григорій Михайлович.

Нагадаємо, поєдинок Україна - Польща відбудеться 11 жовтня на харківському стадіоні "Металіст". У разі перемоги господарів, українська збірна практично на сто відсотків гарантує собі фініш на другому місці і участь у відборі через стикові матчі. !zn

Читайте також:

"Металіст" дискваліфікований УЄФА з розіграшу Ліги Чемпіонів

Збірна України продовжила прогрес в рейтингу ФІФА

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує грати на чемпіонаті світу

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі