Вболівальники "Динамо" і "Карпат" надіслали відкритий лист президенту ФІФА

Поділитися
Вболівальники "Динамо" і "Карпат" надіслали відкритий лист президенту ФІФА Фанатська символіка на матчі Україна у Львові
Фанати українських клубів відреагували на можливі санкції футбольної організації, які можуть застосуватися до збірної України після відбіркового матчу ЧС-2014 у Львові.

Вболівальники київського "Динамо" та львівських "Карпат" надіслали президентові ФІФА Йозефу Блаттеру та старшому корпоративному менеджеру з питань соціальної відповідальності Патріку Гассеру відкритий лист з проханням не карати збірну України за поведінку уболівальників у поєдинку проти Сан-Марино, який відбувся у Львові 6 вересня.

У листі вболівальники просять не поспішати з винесенням покарання "синьо-жовтим" на підставі звіту організації, компетентність якої стосовно української історії та української символіки викликає величезні сумніви.

"Ми були шоковані тим, що до списку дискримінаційної символіки внесено символи національно-визвольної боротьби українського народу. Наприклад, червоно-чорний прапор Організації українських націоналістів", - йдеться у листі.

"Під цим прапором за часів другої світової війни українці чинили опір двом потужним тоталітарним режимам світу - гітлерівському і радянському. На значній території України цей прапор асоціюється з героїчними сторінками своєї історії. Тому у нас виникає питання про компетентність та безсторонність експертів FARE", - вважають вболівальники.

Нагадаємо, після матчу Україна - Сан-Марино, в якому підопічні Михайла Фоменка відсвяткували перемогу 9:0, у Федерації футболу України заявили, що ФІФА відкрив дисциплінарне розслідування з приводу поведінки українських фанатів на трибунах.

Спочатку мова йшла про використання піротехніки, однак незабаром виявилося, що причина нібито у прояві нацизму. Низка ЗМІ повідомили, що дискваліфікацію може отримати не тільки стадіон у Львові, але й сама українська збірна, з якої мають намір зняти очки у відбірному турнірі.

До речі, один із тих, на кого нібито посилалися спостерігачі у своїх звітах, а мова йде про натуралізованого бразильського півзахисника збірної України Едмара, в одному з інтерв'ю спростував, що його нібито ображали вболівальники на трибунах. Едмар зазначив, що навпаки, відчував їхню підтримку.

Відзначимо, що наступний поєдинок у рамках відбіркового турніру ЧС-2014 Україна проведе 11 жовтня у Харкові проти Польщі. У разі перемоги українці зможуть гарантувати собі як мінімум участь у стикових матчах за вихід на чемпіонат світу. !zn

Читайте також:

Збірна України продовжила прогрес у рейтингу ФІФА

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує на те, щоб грати на чемпіонаті світу

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної

У "Шахтарі" розглядають натуралізацію бразильця Тайсона, як можливість допомогти збірній

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі