У Федерації футболу України пригрозили припинити співпрацю з Прем'єр-лігою

Поділитися
У Федерації футболу України пригрозили припинити співпрацю з Прем'єр-лігою Анатолій Коньков дав Прем'єр-лізі час до лютого
Президент ФФУ Анатолій Коньков нагадав, що вирішальне слово в організації та проведенні чемпіонату України має його організація.

Президент Федерація футболу України Анатолій Коньков зауважив, що у разі, якщо у Прем'єр-лізі не вирішать заочну суперечку між власниками низки клубів, його організація може припинити співпрацю з УПЛ в односторонньому порядку.

"А взагалі, у нас із Прем'єр-лігою є договір. І ми можемо його припинити в односторонньому порядку. Чи піде це на користь футболу - не знаю. Тому давайте дамо ПЛ можливість зібратися і все вирішити. Якщо вони не зможуть, то тоді ми самі розберемося в ситуації! Якщо в лютому цього не станеться, буде діяти ФФУ. Ось до цього часу у Прем'єр-ліги є час", - зазначив Коньков.

"Це взагалі безпрецедентний випадок! Закінчилася перша частина сезону, а ми не можемо підвести підсумки, і не в змозі виключити команду", - роз'яснив ситуацію голова ФФУ.

Нагадаємо, що рішенням федерації "Арсенал" було виключено з чемпіонату України у зв'язку з процедурою банкрутства. Однак остаточне рішення щодо розподілу очок, розіграних у матчах за участю "канонірів" мала прийняти Прем'єр-ліга.

Тим не менш, на двох засіданнях керівників українських клубів Прем'єр-ліга так і не зуміла завершити питання. В обох випадках - через відсутність кворуму, зазначеного у регламенті - наявності на голосуванні 2/3 членів УПЛ: зустрічі ігнорували представники "Дніпра", "Динамо", "Карпат", "Волині", "Таврії" і відповідно "Арсеналу".

Втім, на запитання журналіста про можливість ліквідації Прем'єр-ліги, Коньков відповів досить дипломатично.

"У нас у договорі прописано такий пункт, але ми повинні вислухати всіх і прийняти найоптимальніше рішення, щоб надалі не допускати такого неподобства", - зазначив керівник.

До речі, Коньков додав, що у випадку, якщо команда з якої-небудь ліги відмовиться підвищуватися у класі за спортивними результатами, вона буде зніматися зі змагань.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день у чемпіонаті Прем'єр-ліги виступає 16 команд, одна з яких припинила існування. !zn

Читайте також:

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

Блохін продовжить роботу з "Динамо" - Суркіс дав улюбленому тренеру ще один шанс

Ярмоленка і Коноплянку визнано найкращими футболістами України 2013 року

Ахметов розкритикував "Арсенал": Без вас жив, і без вас буде жити український футбол

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі