У "Дніпрі" пригрозили подати на "Металіст" до Спортивного суду у Лозанні

Поділитися
У "Дніпрі" пригрозили подати на "Металіст" до Спортивного суду у Лозанні Воротареві "Металіста" вже дісталося від "Дніпра" на футбольному полі © moskva.com
Дніпропетровський клуб як і раніше стурбований ситуацією з легіонерами у харківському клубі.

Керівництво дніпропетровського "Дніпра" має намір звернутися до Міжнародного арбітражного спортивного суду в Лозанні у справі воротаря "Металіста" Володимира Дішленковіча, який, отримавши українське громадянство, не вважається легіонером, але при цьому не має права виступати за збірну України.

У своїй суперечці "Дніпро" спирається саме на цю норму регламенту Прем'єр-ліги, адже Дішленковіч отримав громадянство України кілька років тому, але при цьому, граючи за збірну Сербії, не може грати у національній команді. Проте "Металіст" відповідає аргументом, що дану норму було прийнято вже після того, як Дішленковіч отримав український паспорт. В харківському клубі роблять акцент на тому, що закон не має зворотної сили, тому Дішленковіч не потрапляє під ліміт на легіонерів.

"Металіст" порушує регламент. Нам намагаються пояснити, що в минулому або позаминулому сезонах Дішленковіч не був легіонером, тоді потрібно було б після того, як прийняли регламент, провести ревізію всіх футболістів і сказати, хто легіонер, а хто - ні", - вважає генеральний директор "Дніпра" Сергій Стеценко.

"А так ми, виходить, заднім числом сьогодні відновлюємо справедливість. Але ми написали листа на ім'я президента ФФУ Анатолія Конькова, в якому дали зрозуміти про те, що ми з цією практикою не маємо наміру миритися", - розповів Стеценко.

За його словами, у випадку, якщо у Федерації не відреагують на ноту протесту "Дніпра", то дніпропетровський клуб звернеться до вищих інстанцій, в тому числі і Спортивного Арбітражу у Лозанні.

ТАКОЖ: CAS не став скасовувати дискваліфікацію "Металіста"

Втім, поки що у "Металісті" не відреагували на це повідомлення, однак враховуючи попередню словесну суперечку харківського та дніпропетровського клубів, що виникла напередодні очної зустрічі у чемпіонаті, найближчим часом харків'яни напевно прокоментують ситуацію.

Нагадаємо, напередодні матчу 12-го туру між "Дніпром" і "Металістом", який не було дограно через перебої у системі штучного освітлення стадіону "Дніпро-Арена", дніпропетровці натякнули харків'янам на легіонерський статус Дішленковіча, вимагаючи заодно повернути бронзові медалі чемпіонату-2007/08, які, згідно рішенням суду у Лозанні, повинні були перейти від "Металіста" до дніпрян.

Пізніше "Металіст" подав скаргу до ФФУ на рішення Прем'єр-ліги дограти поєдинок 12-го туруз 46-ї хвилини при рахунку 2:1 на користь "Дніпра". Однак апеляцію не було задоволено.

Відзначимо, що "Металіст" є одним з найбільш "іноземних" колективів в українському футболі - не враховуючи натуралізованих Дішленковіча і Марко Девіча, на поле у матчах чемпіонату у складі харків'ян зазвичай виходить максимум двоє українців, а в єврокубках у минулому сезоні українське представництво обмежувалося лише воротарем Олександром Горяїновим. !zn

Читайте також:

CAS остаточно підтвердив дискваліфікацію "Металіста" в єврокубках на поточний сезон

Два дербі в 1/8 фіналу Кубка: "Чорноморець" зіграє з "Дніпром", "Карпати" з "Металістом"

Фоменко вважає, що конфлікт "Дніпра" і "Металіста" не вплине на атмосферу у збірній

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі