Прем'єр-ліга: "Дніпро" розгромив "Карпати" на виїзді, "Шахтар" впорався з "Іллічівцем"

Відео
Поділитися
Прем'єр-ліга: "Дніпро" розгромив "Карпати" на виїзді, "Шахтар" впорався з "Іллічівцем" "Шахтар" дотиснув "Іллічівця"
У матчі 13-го туру поки не було зафіксовано несподіваних результатів. Хіба маріупольці дали бій іменитим сусідам з Донецька, проте два пенальті швидко остудили їх запал.

У матчі 13-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги України лідери "Дніпро" і "Шахтар" набрали чергові три очки і зберегли свої позиції. Дніпряни на виїзді розгромили "Карпати" 4:0, а "гірники" зуміли зломити опір маріупольського "Іллічівця" - 3:1.

Таким чином, "Шахтар" як і раніше знаходиться на другій сходинці, слідом за ним йде "Дніпро" - лише через гіршу різницю забитих і пропущених м'ячів. Втім, у дніпропетровської команди є один матч в запасі - недограний домашній поєдинок з "Металістом".

В інших матчах туру "Волинь" вдома поступилася "Говерлі" 0:1, а "Ворскла" у напруженій боротьбі перемогла у запорізького "Металурга" 2:1.

"Шахтар" у Маріуполі повинен був пройти перевірку перед черговим туром Ліги Чемпіонів, де у них заплановано виїзний матч з леверкузенським "Байєром". Тому напевно Мірча Луческу мав намір дати перепочити лідерам команди, а заодно отримати порцію гарного настрою напередодні важкого й відповідального поєдинку на європейській арені.

Тим не менш, легкої прогулянки в гостях у команди Миколи Павлова в "Шахтаря" не вийшло. І це притому, що Луческу виставив проти суперника основний склад. На початку поєдинку орендований маріупольцям Майкон ледь не створив серйозних проблем своїй колишній команді, однак опинившись перед воротами з забійної позиції пробив у руки Андрію П'ятову.

"Гірникам" і їх технічним футболістам було важко приборкати м'яч на мокрому від зливи полі маріупольського стадіону. Хоча, коли міг забивати Тейшейра, йому завадив не дощ, а воротар Рустам Худжамов, який після цього ще як мінімум двічі рятував команду. А на 38-й хвилині після передачі у штрафний майданчик "Шахтаря" помилився Тарас Степаненко, який зрізав м'яч у власні ворота - 1:0.

До середини другого тайму "Гірникам" не щастило, а маріупольці продовжували шукати щастя біля воріт П'ятова. Але в підсумку, удача посміхнулася-таки гостям: тимчасовим спаситилем Мірчі Луческу і Ко став суддя Анатолій Вакс, який призначив вельми суперечливий пенальті у ворота господарів. Даріо Срна привів вирок у дію - 1:1. Після такого повороту маріупольці дещо втратили нитки гри, тому незабаром порушили правила у штрафному майданчику ще раз. І знову Срна з "точки" був точний. А добив збентеженого суперника Луїс Адріану.

"Іллічівець" - "Шахтар" - 1:3 (1:0)

Голи: Степаненко, 38 - гол в свої ворота (1:0). Срна, 66 - з пенальті (1:1). Срна, 73 - з пенальті (1:2). Луїс Адріану, 85 (1:3).

"Іллічівець" (Маріуполь): Худжамов, Путівцев, Іщенко, Бутко (Кулач, 46), Ордець, Довгий, Шевчук, Ємельянов, Федотов (Чурко, 76), Фомін, Майкон.

"Шахтар" (Донецьк): П'ятов, Кривцов (Воловик, 59), Ізмаїл, Ракицький, Степаненко, Дуглас Коста, Фернанду (Срна, 46), Ілсінью, Алекс, Луїс Адріану, Тайсон (Феррейра, 56).

Попередження: Іщенко (33), Ордець (45).

Суддя: Вакс (Сімферополь).

19 жовтня. Маріуполь. Стадіон "Іллічівець".

На відміну від Мірчі Луческу, Хуанде Рамос виставив на матч з "Карпатами" доволі експериментальний склад, давши шанс Сергію Політило, а також ще двом новачкам бразильцям Владу і Бруну Гаморі, що рідко потрапляють до основи. А трохи пізніше на поле вийшов і Джуліану, який пропустив чимало часу поза футболу "у пошуках себе" і лікуванні від травми.

Матч у дніпропетровців вийшов на диво - підопічні Рамоса атакували і реалізували створені моменти. При цьому не можна сказати, що "Карпати" провели вже занадто провальну гру. Просто "Дніпро" був дуже хороший.

"Карпати" - "Дніпро" - 0:4 (0:2)

Голи: Бруну Гама (16, 29), Матеус (60), Селезньов (63).

"Карпати" (Львів): Ільющенков, Пластун, Балажіц, Пашаєв, Бартуловіч, Голодюк, Федорчук (Ткачук, 65), Льопа (Марселинью, 79), Костевич, Гладкий, Васін (Зеньов, 64).

"Дніпро" (Дніпропетровськ): Бойко, Чеберячко, Влад, Федецький (Кулаков, 69), Дуглас, Політило, Бруну Гама, Канкава, Зозуля (Жуліану, 56), Матеус (Калініч, 64), Селезньов.

Суддя: Дердо (Іллічівськ).

19 жовтня. Львів. Стадіон "Україна".

Зазначимо, що 20 жовтня в 13-му турі зустрінуться "Арсенал" і "Динамо", "Зоря" і "Севастополь", донецький "Металург" і "Таврія", а також у центральному поєдинку туру поміряються силою "Металіст" і "Чорноморець". !zn

Читайте також:

Помічником Луческу у "Шахтарі" став колишній футболіст збірної Бразилії

Луческу вважає, що Україна - занадто сильний суперник для Румунії у стикових матчах

Збірна України зіграє домашній стиковий матч з глядачами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі