"Металісту" пощастило, що матч із "Дніпром" буде дограно, - Саленко

Поділитися
"Металісту" пощастило, що матч із "Дніпром" буде дограно, - Саленко "Металіст" протягом стартових 45 хвилин двічі пропустив © moskva.com
Найкращий бомбардир чемпіонату світу-1994 вважає, що у Прем'єр-лізі прийняли правильне рішення щодо догравання перерваного поєдинку.

Колишній нападник київського "Динамо", збірної України і Росії Олег Саленко припустив, що харківський "Металіст" має бути задоволений тим, що перерваний матч 12-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги проти "Дніпра" буде закінчено.

"Харків'яни взагалі повинні бути задоволені, адже, наприклад, в англійській прем'єр-лізі, якщо за 15 хвилин до фінального свистка гасне світло, діє саме той рахунок, на якому і було перервано поєдинок", - пояснює колишній футболіст, який відіграв кілька сезонів у чемпіонаті Іспанії та Шотландії.

"На мій погляд, таке рішення прем'єр-ліги дає командам певні плюси. Наприклад, у "Металіста", який поступався після першого тайму 1:2, є хороша можливість відігратися, добре відпочивши. Звичайно, тренерам важко підготувати команди до гри на один тайм, але думаю, що в цьому також проявляється професіоналізм", - вважає Саленко.

Нагадаємо, що центральний матч 12-го туру було припинено перед другим таймом, коли на "Дніпро-Арені" стався збій у системі штучного освітлення. Суддя Анатолій Жабченко відвів команди до роздягалень, а незабаром делегат гри прийняв рішення зупинити поєдинок. На той момент завдяки голам Євгена Чеберячка та Романа Зозулі "Дніпро" вигравав. "Металіст" відповів голом Едмара.

Назавтра було прийнято рішення про догравання поєдинку, проте поки у Прем'єр-лізі не визначили дату та час матчу.

Саленко вважає, що у Прем'єр-лізі вчинили правильно. Аргументує свою позицію він тим, що подібні ситуації вже не раз траплялися в європейських чемпіонатах, і було вирішено саме таким чином.

"Вважаю, це необхідним заходом. Звичайно, оптимальним варіантом було б дограти матч наступного дня, але тут, як кажуть, є нюанси", - зазначив Саленко.

"Більше того, можу сказати, що у моїй кар'єрі був такий випадок, коли довелося догравати не тайм, а всього 15 хвилин - коли, у фіналі Кубка Іспанії за цей, здавалося б, мізерно малий час, моя команда втратила перемогу в розіграші-1994/95 "Валенсія" поступилася "Депортіво" - матч було перервано через 11 хвилин через зливу - прим. авт.).

Нагадаємо, що у разі перемоги "Дніпра" над "Металістом", дніпропетровці зрівняються за кількістю очок з лідером, однак зуміють вийти на перше місце лише при дуже значній перемозі (з різницею у 8 м'ячів).

Читайте також:

Фоменко вважає, що конфлікт "Дніпра" і "Металіста" не вплине на атмосферу у збірній

Колишній динамівець Саленко припустив, що розгром від "Металіста" не зламав киян

Соціологи: Коноплянка - найпопулярніший футболіст збірної

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі