Швейцарський лижник став мультимедалістом зимових Олімпійських ігор

Поділитися
Швейцарський лижник став мультимедалістом зимових Олімпійських ігор © tacopshq.com
Даріо Колонья виграв індивідуальні перегони на 15 км у Сочі, і став дворазовим золотим медалістом Ігор-2014. Додавши ці нагороди до ще одного золота у Ванкувері.

Швейцарець Даріо Колонья виграв індивідуальні перегони на 15 кілометрів класичним стилем на Олімпіаді у Сочі, принісши своїй країні четверту золоту медаль Ігор-2014.

Переможець подолав дистанцію за 38 хвилин 29,7 секунди. Срібло і бронзу виграли шведи Юхан Олссон (38.58,2) і Даніель Річардссон (39.08,5).

Українець Олексій Красовський знову сповна скористався олімпійським принципом і прийшов до фінішу 60-м з майже п'ятихвилинним відставанням. Щоправда, цього разу, він все-таки зумів випередити гонщиків з нелижних країн.

Колонья став триразовим олімпійським чемпіоном, додавши завойований титул до золота Ванкувера-2010 на цій же дистанції вільним стилем і сочинської перемоги у скіатлоні.

Таким чином, швейцарці закріпилися на 6-му місці медального заліку Сочі-2014.

Примітно, що ці перегони стали першими, в яких лідери світових лиж норвежці не зуміли зійти на п'єдестал пошани. Раніше, нагадаємо, лижники і лижниці Норвегії завоювали шість медалей (три золота, срібло та дві бронзи) у п'яти стартах.

Цікавий момент очікував лижників після фінішу і розподілу місць на п'єдесталі пошани: 42-річний спортсмен із Перу Роберто Карселен до цього моменту подолав трохи більше половини дистанції, затримуючи церемонію нагородження переможців. Його відставання склало близько 27 хвилин.

Читайте також:

Лижниця з Польщі виграла олімпійські перегони на 10 км зі зламаною ногою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі