Лижниця з Польщі виграла олімпійські перегони на 10 км зі зламаною ногою

Поділитися
Лижниця з Польщі виграла олімпійські перегони на 10 км зі зламаною ногою Шарлотта Калла (срібло), Юстина Ковальчик (золото), Тереза ​​Йохaуг (бронза) © rg.ru
У неділю Юстина шокувала своїх шанувальників заявою, що буде продовжувати виступи у Сочі, незважаючи на перелом кісток стопи.

Юстина Ковальчик з Польщі виграла золото Ігор-2014 в Сочі в лижних перегонах на 10 км класичним стилем, ставши дворазовою олімпійською чемпіонкою.

Результат переможниці - 28 хвилин 17,8 секунди. Срібло дісталося шведці Шарлотті Калла (+18,4), а бронза - норвежці Терезі Йохауг (+28,3).

Найкраща з українок Валентина Шевченко фінішувала 24-ю (+2.15,2), Тетяна Антипенко - 30-й (+2.49,1), Катерина Григоренко - 48-ю (+3.45,7), Марина Лісогор - 57-ю (+5.17,6).

"Важкі умови, і я вдячна своєму сервісмену. Останні п'ять кілометрів траса була у жахливому стані, але умови для всіх рівні. Я дуже щаслива. Чи відчувала я біль? Я була дуже втомленою", - цитує переможницю портал Sochi2014

У неділю Юстина шокувала своїх шанувальників заявою, що буде продовжувати виступи у Сочі, незважаючи на перелом кісток стопи.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook лижниця опублікувала фотографію рентгенівського знімка і підпис: "Рентген моєї стопи. Багаторівневий перелом. З привітом для всіх "експертів". Спокійно. Буду бігати далі".

Ковальчик пошкодила ногу ще під час тренувань в італійському місті Санта-Катерина. Ця травма не завадила їй зайняти шосте місце в олімпійському скиатлоне.

Твердість характеру і цілеспрямованість цієї дівчини ілюструє фраза, яку Юстина одного разу сказала своєму тренеру Олександру Веретельному - колишньому росіянину, а нині громадянина Польщі: "Щоб займати тридцяті місця в Кубку світу, треба дуже важко тренуватися. Я не хочу займати тридцяті місця, тому буду тренуватися трохи важче і займати перші місця".

Зазначимо, що Ковальчик - не перша учасниця Олімпіади у Сочі, яку не зупинив перелом кінцівки. Раніше від головних стартів чотириріччя не відмовилася олімпійська чемпіонка у сноуборд-кросі Меллі Рікер з Канади, що зламала перед Іграми зап'ястя. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі