Мішель Платіні запропонував збільшити число учасників ЧС-2018 до сорока

Поділитися
Мішель Платіні запропонував збільшити число учасників ЧС-2018 до сорока Платіні, збільшивши кількість учасників ЧЄ, узявся і за світовий форум
Президент УЄФА вважає, що кількість учасників головного змагання світового футболу має зростати - таке рішення допоможе розвивати гру в Африці та Азії.

Президент УЄФА Мішель Платіні запропонував, починаючи з чемпіонату світу 2018 року у Росії збільшити число збірних, що беруть участь в турнірі, з 32 до 40 команд.

Раніше президент ФІФА Йозеф Блаттер виступив з ініціативою про скорочення кількості європейських команд, що беруть участь в чемпіонаті світу, на користь національних збірних з Африки та Азії, нагадує РІА "Новости".

"Я повністю згоден із Блаттером, що нам потрібно більше африканських і азіатських збірних. Але замість того, щоб скорочувати кількість європейських команд, ми повинні збільшити кількість учасників до 40 команд, додавши по дві африканські, дві азіатські, дві американські команди і по одній збірній з Океанії та Європи", - наводить слова Платіні The Guardian.

ТАКОЖ: Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує на те, щоб грати на чемпіонаті світу

За ідеєю Платіні, вже на чемпіонаті світу-2018 у Росії на груповому етапі збірні можна було б розподілити на вісім груп по п'ять у кожній. У цьому випадку турнір триватиме три дні довше.

Нагадаємо, що за існуючою схемою на ЧС відбираються 32 команди. 13 із них представляють Європу, п'ять - Африку, три - Північну Америку, чотири - Південну Америку, чотири - Азію. Ще два учасники визначаються за підсумками стикових матчів, а одна збірна потрапляє на турнір як господар ЧС. !zn

Читайте також:

ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Київ і Донецьк затверджено кандидатами на Євро-2020

Колишній тренер збірної Франції назвав матчі з Україною формальністю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі