Київ і Донецьк затверджено кандидатами на Євро-2020

Поділитися
Київ і Донецьк затверджено кандидатами на Євро-2020 © uefa.com
Україна може знову стати місцем проведення чемпіонату Європи з футболу.

Виконавчий комітет УЄФА затвердив список національних асоціацій, які висловили зацікавленість у проведенні матчів фінальної стадії чемпіонату Європи в 2020 році.

Серед можливих місць проведення турніру - два українських міста - Київ і Донецьк. УЄФА необхідно зробити вибір між двома українськими містами для Євро-2020.

Нагадаємо, що Євро-2020 стане першим в історії чемпіонатом континенту, матчі якого пройдуть не у двох або одній країні, а в різних містах різних європейських країн.

У січні 2013 року виконком УЄФА вирішив, що ігри фінальної стадії ЄВРО-2020 пройдуть у 13 містах по всій Європі. Матчі буде розбито на 13 пакетів. До 12 з них увійдуть по три матчі групової стадії і один матч плей-офф (1/8 або 1/4 фіналу), а 13-й буде складатися з обох півфіналів та фіналу.

Крайній термін для подання заявок закінчився у четвер. Інтерес проявили 32 національні асоціації. Попередній список висунутих міст виглядає так:

Англія (Лондон), Азербайджан (Баку), Вірменія (Єреван), Білорусь (Мінськ), Бельгія (Брюссель), Болгарія (Софія), Македонія (Скоп'є), Угорщина (Будапешт), Німеччина (Мюнхен), Греція (Афіни), Данія (Копенгаген), Ізраїль (Єрусалим), Ірландія (Дублін), Іспанія (Мадрид, Барселона, Більбао, Валенсія), Італія (Рим, Мілан), Казахстан (Астана), Нідерланди (Амстердам), Польща (Варшава, Хожув), Португалія (Лісабон, Порту), Росія (Санкт-Петербург), Румунія (Бухарест), Сербія (Белград), Туреччина (Стамбул), Україна (Київ, Донецьк), Уельс (Кардіфф), Фінляндія (Гельсінкі), Франція (Ліон), Хорватія (Загреб), Чехія (Прага), Швейцарія (Базель), Швеція (Солена) і Шотландія (Глазго).

"Ми пишаємося настільки високим інтересом до заявочного процесу. На проведення матчів ЄВРО-2020 претендує більш ніж половина наших національних асоціацій", - заявив Президент УЄФА Мішель Платіні.

"Цей фінальний турнір стане великим футбольним святом континентального масштабу. Ювілейний розіграш на честь 60-річчя чемпіонату пройде у всіх вболівальників буквально на порозі і буде воістину особливим".

Нагадаємо, що кожна з 32 асоціацій могла подати до двох заявок: одну на стандартний пакет і одну на півфінали/фінал. Кожна національна асоціація може вирішити висувати на обидва пакети одне і те ж місто або два різних, але в підсумку кожна країна буде представлена максимум одним містом.

Кандидати мають право внести поправки до початкового вибору міст, але остаточна заявка повинна бути подана не пізніше 25 квітня 2014 року.

Виконавчий комітет УЄФА затвердить остаточний список міст 25 вересня 2014 року. !zn

Читайте також:

В УЄФА визначились з системою відбору на історичний Євро-2016

Збірна України у вирішальному матчі з Польщею може залишитися без підтримки трибун

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі