Блаттер заявив, що ніякого об'єднаного чемпіонату не буде

Поділитися
Блаттер свою позицію не змінив © Леоніда Левіта
Президент ФІФА Зепп Блаттер як і раніше не сприймає ідею об'єднання чемпіонату Росії і України.

Президент ФІФА Зепп Блаттер повторно висловився категорично проти організації і проведення об'єднаного чемпіонату Росії і України. За його словами, структура цього турніру суперечить принципам організації.

"Створення чемпіонату СНД суперечить принципам ФІФА, тому ми ніколи не підтримаємо таку ідею, - наводить ІТАР-ТАРС слова Блаттера. - Клуби повинні організовувати клубні змагання, але в рамках національних чемпіонатів. Важливо підтримати національні ліги. Така політика і всієї футбольної сім'ї. Ми ніколи не змінимо межі національних чемпіонатів. ФІФА ніколи не дасть дозвіл такому проекту".

Нагадаємо, що вчора у Москві відбулося засідання автономної некомерційної організації "Об'єднаний чемпіонат з футболу", на якій її голова назвав приблизний бюджет майбутніх змагань, їхній формат, а також терміни старту турніру.

Між тим, відомий футбольний менеджер, почесний член ФІФА і УЄФА В'ячеслав Колосков зазначив, що переконати ці організації сприйняти ідею об'єднаного чемпіонату реально, однак це може зайняти тривалий термін.

"Виконкоми УЄФА і ФІФА будуть розглядати пропозиції тільки за поданням РФС і Федерації футболу України, - сказав Колосков у бесіді з кореспондентом газети "Спорт-Експрес". - Якщо ж із проектом вийде оргкомітет об'єднаного чемпіонату, то при всій повазі до його ідеологів питання навіть до порядку денного не включать".

"Спочатку пропозиції треба направити у виконком УЄФА, як того вимагає ієрархія, - говорить Колосков. - Той буде зобов'язаний розглянути питання, виходячи з того, що дві федерації звернулися з відповідним проханням. Але це ще не означає, що буде прийнято позитивне рішення. Якщо УЄФА скаже ні, то ФІФА питання навіть розглядати не буде".

Як вважає Колосков, до терміну старту чемпіонату, про які говорив Газзаєв (сезон-2014/15), організувати все, швидше за все, не вдасться.

"До сезону-2014/15, за моїми відчуттями, не встигнути. Конгреси УЄФА і ФІФА проводяться раз на рік. Найближчі - вже у травні. І на них ми ще нічого не подамо", - сказав фахівець.

Читайте також:

ФІФА проти чемпіонату СНД з футболу: Такого не буде

"Шахтар" і "Динамо" вражені призовим фондом об'єднаного чемпіонату, але поки туди не поспішають

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

Мілевський не має наміру йти в "Арсенал"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі