Мексика та Уругвай відновили справедливість, забезпечивши собі участь на ЧС у Бразилії

Поділитися
Мексика та Уругвай відновили справедливість, забезпечивши собі участь на ЧС у Бразилії Уругвайці фактично забезпечили собі поїздку до Бразилії © auf.org.uy
Представники Північної і Південної Америки, які невдало провели групові турніри відбору на чемпіонат світу, не залишили шансів своїм суперникам у стикових матчах.

Збірні Мексики та Уругваю здобули впевнені перемоги у перших стикових матчах міжконтинентального раунду відбіркового турніру чемпіонату світу, максимально наблизившись до поїздки до Бразилії влітку 2014 року.

Зустріч у Мехіко на стадіоні "Ацтека" завершилася розгромом Нової Зеландії з рахунком 5:1, а уругвайці не залишили шансів головній сенсації азіатського відбору Йорданії - 5:0.

У мексиканців відзначилися Пауль Агілар (32 хвилина), Рауль Хіменес (40'), Орібе Перальта (48', 80') і Рафаель Маркес (84'), єдиний м'яч гостей забив Кріс Джеймс (85').

За Уругвай забивали Максиміліано Перейра (22'), Крістіан Стуані (42'), Ніколас Лодейро (69'), Крістіан Родрігес (78') і, звичайно, неповторний Едінсон Кавані, який поставив переможну крапку вже у доданий арбітром час.

Матчі відбудуться 20 листопада. Мексика битиметься з Новою Зеландією у Веллінгтоні, а Уругвай прийме Йорданію у Монтевідео. Однак вже після перших поєдинків стало зрозуміло, що поки команди, які виступають у далеко не найбільш провідних футбольних асоціаціях, не можуть скласти конкуренцію збірним, що задавали тон у футболі протягом всієї його історії.

Нагадаємо, що Уругвай є дворазовим чемпіоном світу - щоправда, всі свої титули "небесно-блакитні" здобули ще в минулі часи - у 1930 і 1950 роках. Примітно, що уругвайці стали першими переможцями світового футбольного форуму. Однак у нинішньому відборі справи у цієї команди не склалися - лише на фініші відбору виборовши право на участь у "стиках". Всього уругвайці брали участь в 11 ЧС з 19.

Безсумнівно пропуск турніру командою, яка має у складі таких зірок як Кавані і Суарес, було б межею футбольної несправедливості.

Те саме можна сказати і про мексиканців - спадкоємці ацтеків і перших конкістадорів брали участь у 14 турнірах, нехай і менш успішно, ніж уругвайці. Мексика взагалі повинна дякувати Штатам за подарунок, зроблений в останньому турі відбору - тоді американці зуміли двічі дотиснути Панаму, яка до останнього претендувала на місце мексиканців у "стиках". Але Мексиці пощастило. І тепер, на думку головного тренера "біло-зелених" Мігеля Еррери, команда віддає борги своїм уболівальникам.

Нагадаємо, що 15 і 19 листопада відбудуться стикові поєдинки в європейській зоні відбору - Україна зіграє з Францією, греки зіграють з Румунією, а хорвати проекзаменують головну сенсацію відбіркового турніру Ісландію.

Всього в чемпіонаті світу у Бразилії візьмуть участь 32 збірні. !zn

Читайте також:

Збірні Хорватії та Греції уникли "українського" покарання від ФІФА

Фоменко розповів про спокій у збірній напередодні матчів з Францією

Зідан очолить збірну Франції в разі невдачі у протистоянні з Україною

Ажіотаж на "Олімпійському": вболівальники складають списки і займають чергу з ночі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі