Бразилія-2014: на 18 путівок як і раніше претендують 34 збірні

Поділитися
Бразилія-2014: на 18 путівок як і раніше претендують 34 збірні
За потрапляння на чемпіонат світу йде напружена боротьба. 15 жовтня останніх шансів на поїздку до Бразилії позбавлять з десяток команд.

Напередодні останнього туру в декількох зонах від відбірного турніру ЧС-2014 на 18 путівок Бразилії, де і відбудеться світовий форум наступного літа, все ще претендують 24 команди.

Нагадаємо, що після ігрового дня 11 жовтня до 10 збірних учасниць ЧС, а це Бразилія, Аргентина, Японія, Іран, Австралія, Південна Корея, США, Коста-Ріка, Голландія, Італія, додалися Швейцарія, Бельгії, Німеччина і Колумбія.

ТАКОЖ: Італія і Нідерланди першими з Європи вийшли на чемпіонат світу-2014

Найбільша кількість претендентів залишається в європейській зоні кваліфікації - в останньому турі нерозіграними залишається чотири перших місця у групах F, G, H та I.

Окрім секстету Н, де за перемогу змагаються Україна і Англія, цікава ситуація склалася у заочному протистоянні Греції і Боснії (група G), у яких в активі по 22 очки. Греки мають гіршу різницю забитих і пропущених м'ячів, а також поступаються суперникам за особистими зустрічами, але при цьому грають вдома з Ліхтенштейном. А ось боснійцям доведеться пройти випробування литовцями на чужому полі. Словаки, які йдуть третіми, вже давно вибули з боротьби за ЧС.

В групі F португальці, який змагаються з Росією, самі собі ускладнили життя, зігравши внічию з Ізраїлем 1:1 на своєму полі 11 жовтня. Росіяни при цьому впевнено розібралися з Люксембургом.

Тепер же Росії достатньо зіграти внічию з Азербайджаном на виїзді. У Кріштіану Роналду і Ко - один шанс: сподіватися на перемогу Азербайджану і при цьому громити Люксембург з різницею як мінімум у 6 м'ячів. І якщо у здатності Португалії забивати м'ячі ніхто не сумнівається, то в успіху азербайджанців є певні сумніви. Так що, швидше за все, португальці вирушать у стикові матчі, де можуть зустрітися і з Україною.

Цікаве протистояння складеться заочно і у Франції з Іспанією. Французам для перемоги у групі слід перемагати фінів з різницею у три м'ячі і більше, а також сподіватися на перемогу Грузії над іспанцями.

У групі В - найбільша кількість претендентів - чотири (!): Вірменія, Чехія, Данія і Болгарія. Але при цьому шанси кавказької збірної - суто математичні, а ось для Данії та Болгарії ще нічого не втрачено. Болгарам потрібно обіграти Чехію на своєму полі, а данцям в цьому випадку доведеться перемагати Мальту з розгромним рахунком 8:0. Однак при осічці болгар у Данії з'являться чудові шанси - втім, тоді скандинави можуть виявитися дев'ятим зайвим при підрахунку очок з іншими командами, що посіли другі місця.

Таким чином, тією чи іншою мірою, на поїздку до Бразилії зі Старого Світу як і раніше претендують 19 збірних. Однак після матчів 15 жовтня їх залишиться тільки восьмеро: щасливчиків буде розбито на чотири пари за принципом "сіяних - несіяних" і переможці протистоянь вирушать на чемпіонат світу. Стикові поєдинки відбудуться 15 і 19 листопада.

Цікава ситуація склалася у південноамериканській зоні: Уругвай безславно провів відбірковий турнір, найімовірніше буде пробиватися до Бразилії через плей-офф з одним із щасливчиків Азії Йорданією. Адже для того, щоб випередити Чилі або Еквадор, які йдуть на 3-му і 4-му місцях групи, Кавані і Ко слід перемагати Аргентину (без травмованого Мессі) і сподіватися на поразку одного з суперників у грі Чилі - Еквадору.

Африканська зона делегує на ЧС п'ять команд: доля путівок вирішиться у п'яти двораундових протистояннях, в яких зустрінуться Ефіопія - Нігерія (перший матч - 1:2), Туніс - Камерун (0:0), Кот Д'івуар - Сенегал (3:1), Гана - Єгипет (перший матч відбудеться 15 жовтня) і Буркіна-Фасо - Алжир (3:2).

І нарешті, одна з сенсацій відбору може відбутися в зоні КОНКААФ, де вже свої путівки завоювали американці і Коста-Ріка. Учасники 14-ти ЧС мексиканці можуть опинитися поза мундіалем - але тільки у випадку поразки у заключній зустрічі від Коста-Ріки та великої перемоги Панами над США. Але швидше за все, мексиканці відправляться у "стики" боротися за чемпіонат світу з Новою Зеландією. Гондурас ж, що має на три очки більше за Мексику, свого шансу не втратить.

Нагадаємо, чемпіонат світу відбудеться у Бразилії з 12 червня по 13 липня. Жеребкування групового турніру пройде 6 грудня у місті Коста-ду-Сауіпе (штат Байя). !zn

Читайте також:

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

El Mundo: Чемпіонат світу-2018 розорить багато міст Росії

Президент ФІФА назвав помилкою проведення чемпіонату світу в Катарі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі