Президент ФІФА назвав помилкою проведення чемпіонату світу в Катарі

Поділитися
Президент ФІФА назвав помилкою проведення чемпіонату світу в Катарі Блаттер: ми помилилися
У ФІФА, як і раніше, сумніваються у правильності вибору щодо місця проведення чемпіонату світу 2022 року.

У Міжнародній федерації футболу (ФІФА), можливо, зробили помилку, обравши Катар місцем проведення чемпіонату світу 2022 року.

У цьому зізнався голова організації Зепп Блаттер.

"Може, тоді ми зробили помилку. З іншого боку, також варто враховувати політичні та геополітичні реалії. На планеті понад 7 мільярдів людей, і 6,2 мільярда з них не живуть в Європі, і чому вони весь час повинні терпіти наш диктат?", - наводить слова Блаттера insideworldfootball.com.

"Думаю, настав час, коли Старий Світ розуміє, що не може більше нав'язувати свою волю іншим регіонам світу. Потрібно визнати, що футбол став частиною життя не лише для Європи та Південної Америки. Він став світовим видом спорту, який хвилює серця мільярдів вболівальників щотижня".

Відзначимо, що влітку температура у Катарі може досягати 50 градусів за Цельсієм. У зв'язку з цим розглядається варіант вперше в історії провести чемпіонат світу взимку.

Нагадаємо, Катар отримав право проведення чемпіонату світу у грудні 2010 року. Остаточне рішення про перенесення світової першості на зимовий період буде прийнято на засіданні виконкому ФІФА на початку жовтня.

"Тепер нам варто уважно вивчити календар і визначити, які наслідки матимуть можливі зміни у термінах проведення мундіалю. Ми хочемо проконсультуватися з усіма зацікавленими сторонами", - додав глава ФІФА.

Розмови про проведення чемпіонату світу-2022 у зимовий час виникли мало не з моменту оголошення країни-господині турніру. Головною причиною перенесення називають високу температуру в Катарі влітку. За цю ідею вже раніше висловлювалися президент УЄФА Мішель Платіні та голова ФІФА Зепп Блаттер.

При цьому провідні клуби Європи готові піти на перенесення чемпіонату світу-2022, який пройде у Катарі, на зимовий час, повідомляє msn.foxsports.com.

Віце-президент Асоціації європейських клубів Умберто Гандіні сказав, що переміщення турніру з літа на зиму "практично неминуче". Окрім фінальної першості, на зиму буде зміщено і Кубок конфедерацій-2021. Таким чином, в європейських чемпіонатах буде скориговано календарі трьох сезонів: 2020/2021, 2021/22 і 2022/23. !zn

Читайте також:

ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Збірна Іспанії встановила рекорд результативності у змаганнях ФІФА

Президент ФІФА попросив Конькова не порушувати систему світового футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі