Збірні Хорватії та Греції уникли "українського" покарання від ФІФА

Поділитися
Збірні Хорватії та Греції уникли "українського" покарання від ФІФА Виїзне шоу хорватських ультрас © fourfourtwo.com
У Міжнародній асоціації футбольних федерацій не стали карати хорватську і грецьку збірні за поведінку вболівальників подібно до української, обмежившись грошовими стягненнями.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не стала карати Хорватську і Грецьку футбольні спілки проведенням матчів на нейтральних полях або без глядачів за поведінку вболівальників під час матчів відбіркового турніру ЧС-2014.

У Цюріху обмежилися штрафами: хорватам доведеться заплатити 35 тисяч швейцарських франків, грекам - 30 тисяч.

Нагадаємо, що ФІФА має намір застосувати санкції до збірних за "прояв расизму на трибунах - так як у випадку з Україною на матчі проти Сан-Марино у Львові. Хорватські фанати 11 жовтня у Загребі під час зустрічі з командою Бельгії відзначилися привітаннями, які використовували усташі (хорватські фашисти під час Другої світової війни). А грецькі вболівальники на матчі з Ліхтеншейном вивісили банери, які у ФІФА визнали неприйнятними.

Нагадаємо, ФІФА застосувала жорсткі санкції щодо збірної України, постановивши провести домашній матч без глядачів, і дискваліфікувала "Львів Арену". Втім, дію покарання було призупинено - до розгляду апеляції Федарации футболу України 26 листопада.

Зазначимо, що Греція та Хорватія візьмуть участь у заключному раунді європейського відбору на ЧС - у стикових іграх греки зіграють з Румунією, а хорвати проекзаменують головну сенсацію відбіркового турніру - Ісландію. Поєдинки відбудуться 15 і 19 листопада.

Читайте також:

"Манчестер Сіті" поскаржився в УЄФА на московських вболівальників-расистів

Фоменко розповів про спокій у збірній напередодні матчів з Францією

Зідан очолить збірну Франції в разі невдачі у протистоянні з Україною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі