Легендарний плавець Майкл Фелпс розпочав підготовку до п'ятої Олімпіади

Поділитися
Легендарний плавець Майкл Фелпс розпочав підготовку до п'ятої Олімпіади Фелпс націлений на п'яту Олімпіаду
18-разовий олімпійський чемпіон готовий повернутися у великий спорт: після річної перерви американець відновив активні тренування.

Вісімнадцятиразовий олімпійський чемпіон з плавання американець Майкл Фелпс почав процедуру проходження допінг-тестів, обов'язкових для участі у змаганнях, і може повернутися до стартів у березні майбутнього року, повідомляє USA Today.

Цілком імовірно, що 28-річний спортсмен планує виступити на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро в 2016 році, яка стане для нього п'ятою.

Згідно з правилами Міжнародної федерації плавання (FINA), спортсменові необхідно пройти процедуру допінг-тестів як мінімум за дев'ять місяців до початку змагань, наведених під егідою організації. Фелпс вже двічі пройшов допінг-тест.

Втім, тренер Фелпса Боб Боумен вважає, що поки передчасно говорити саме про повернення його підопічного у великий спорт.

"Цієї осені він почав тренуватися у загальній групі для того, щоб привести себе у форму", - розповів наставник про свого підопічного.

"У нього стало виходити, і я запитав, чи не хоче він брати участь у змаганнях? Фелпс відповів, що може, так, рано чи пізно це станеться. При цьому ми далекі від того, щоб повернутися прямо зараз", - підсумував фахівець.

ТАКОЖ: Девід Бекхем повернеться у спорт в ролі "залізної людини"

Зазначимо, що Майкл Фелпс брав участь у чотирьох Олімпіадах, починаючи з 2000 року, коли йому було всього 15. Втім, свої нагороди талановитий плавець почав кувати вже в Афінах - там він став шестиразовим олімпійським чемпіоном, додавши у свій актив ще дві бронзи. Найбільш тріумфальною стала для нього Олімпіада в 2008 році. У Пекіні американець виграв всі вісім дистанцій, на яких змагався. І, нарешті, у Лондоні Фелпсу вдалося побити багаторічний рекорд радянської гімнастки Лариси Латиніної, яка завоювала за свою кар'єру у спортивній гімнастиці 18 олімпійських медалей.

Також Фелпс є володарем 7 світових рекордів, а всього на його рахунку - 37 досягнень.

Після Ігор-2012 найтитулованіший олімпієць в історії захопився гольфом і брав участь у різних турнірах з цього виду спорту. У травні Фелпс спростував чутки про своє повернення, зазначивши, що у плаванні він досяг всього, що планував. !zn

Читайте також:

Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета

Українського плавця-марафонця, що проплив 150 км до Сирії, не пустили до країни

Володарями "спортивного Оскара" і найкращими спортсменами року стали легкоатлети

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі